През изминалата седмица МВР отчете дейността си за изминалата година.

...
През изминалата седмица МВР отчете дейността си за изминалата година.
Коментари Харесай

Диана Русинова: 99 загинали и 1100 катастрофи са регистрирани от началото на 2022 г.

През миналата седмица Министерство на вътрешните работи регистрира активността си за миналата година. Политическите кавги обаче изместиха фокуса от числата, а се оказва, че злополуките и ранените във войната по пътищата порастват - единствено от началото на годината са починали 99 души в над 1100 произшествия.

Статистиката за 2021г. сочи, че на територията на област Пазарджик са регистрирани 128 тежки ПТП, при които са потърпевши 128 души, починали на пътя са 4, а през 2020 - 6.

Движение с несъобразена скорост, след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, и правоспособността са най-честите аргументи за ПТП, съгласно Атанас Чотров, шеф на “Охранителна полиция- Кърджали. Друг рисков за водачите сектор е отбивката за Кюстендил на Автомагистрала “Струма”. “Ако има няколко произшествия на едно и също място, е време да погледнем и инфраструктурата”, счита пътният специалист Диана Русинова.

По думите и обаче, след пътен случай оборудванията не се възвръщат и това може да докара “до по-голяма покруса, с повече жертви”. Кресненското дефиле и Предела са другите два сектора у нас, които се нуждаят от замяна на инфраструктурата. “Предложили сме на АПИ да създадем взаимно инспекция и да изработим дружно ограничения, с които да помогнем на водачите. Има нуда от замяна на пътната маркировка”, съобщи още Русинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР