През изминалата седмица клиентите на ЕНЕРГО-ПРО масово получиха електронни писма

...
През изминалата седмица клиентите на ЕНЕРГО-ПРО масово получиха електронни писма
Коментари Харесай

Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО

През миналата седмица клиентите на ЕНЕРГО-ПРО всеобщо получиха електронни писма с тематика " ЕНЕРГО-ПРО Фактура " и прикачен ZIP списък. Тези имейли не бяха изпратени от сървърите на ЕНЕРГО-ПРО.

 

Автентичните фактури, които ЕНЕРГО-ПРО изпраща до своите клиенти, съставляват атачмънти в PDF формат. Те не са компресирани в ZIP списък и са цифрово подписани с дипломиран електронен автограф. Адресът на електронната поща на подателя постоянно е [email protected].

 

Това не е първи опит за корист с името на компанията. Клиенти алармираха за подвеждащи уеб сайтове, в които потребителите се приканват да вършат кликове върху картинки с дарове, с цел да завоюват предметна премия от името на ЕНЕРГО-ПРО. Преди време незнайни лица се представяха за чиновници на електроснабдителното сдружение, като убеждаваха хората да заплатят сметката си за електрическа енергия в брой на адрес. Обръщаме внимание, че чиновници на ЕНЕРГО-ПРО в никакъв случай не събират парични средства по домовете на клиентите, а всички акции, инициирани от ЕНЕРГО-ПРО, се афишират на формалната интернет страница на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Kampanii.

 

При подозрение в опит за машинация и корист с името на ЕНЕРГО-ПРО може да се направи инспекция на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61, както и да се подаде сигнал към органите на реда на телефон 112.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР