През изминалата седмица Даяна Ястремска достигна до спора за трофея

...
През изминалата седмица Даяна Ястремска достигна до спора за трофея
Коментари Харесай

Ястремска допусна трисетово поражение в ИУ; Кошмарната серия на Кенин няма край

През миналата седмица Даяна Ястремска доближи до разногласието за трофея на шампионата в Лион, макар всички перипети, с които трябваше да се сблъска преди идването си във френския град. С положителните си изяви там обаче младата украинка получи " уайлд кард " за Мастърса в Индиън Уелс, само че за жалост, позволи проваляне още в откриващия си мач. В извънредно трагичен дуел, траял над два часа, Ястремска отстъпи на Каролин Гарсия с 4:6 7:6(8) 5:7.

Двубоят стартира решително от страна и на двете, като сервиращите преобладаваха в по-голяма част от сета. Разковничето пристигна в седмия гейм, когато французойката съумя да осъществя пробив, който се оказа изцяло задоволителен, с цел да запише откриващата част против името си. Ястремска и Гарсия придвижиха положителните си изяви и във втория сет, в който също паритетът бе налице до самия му край. Двете си размениха по един брейк, само че нито една не съумя да се откъсне в резултата, което докара до логически тайбрек. Там 21-годишната украинка имаше ранен задатък от 4:2, само че той бързо бе премахнат и Гарсия доближи до два мачбола, които обаче не съумя да оползотвори. В последна сметка младата украинка съумя да обърне развоя е своя изгода и завоюва две следващи точки в края, изравнявайки общия резултат.

Третата част стартира отлично за 103-тата в света. Тя беше по-добрата на корта в началните минути и бързо си построи преднина от 4:2. Ястремска обаче не съумя да затвърди водачеството си и равенството бе върнато, а Гарсия пречупи още един път противниковия сервис, преди дефинитивно да се поздрави с триумфа.

Caro shines under the lights
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР