През изминалата седмица бул. Шипченски проход - до зала Универсиада,

...
През изминалата седмица бул. Шипченски проход - до зала Универсиада,
Коментари Харесай

Отрязаха две млади дръвчета в кв. Гео Милев, за да се вижда по-добре билборд

През миналата седмица бул. " Шипченски проход " - до зала " Универсиада ", чиновници на рекламна организация отрязаха короните на две млади дръвчета, с цел да се вижда по-добре техния билборд. Случката е станала на 26 юни, понеделник и беше сигнализирана от Калин Якимов, очевидец на своеволието, оповестява БНР.

" Благодаря на всеки от вас, който не отвръща глава, когато види безвластие ", написа във фейсбук кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

А в четвъртък – 29 юни, на местата на унищожените фиданки към този момент имаше засадени нови.

" Най-често дръвчета биват наранени или даже унищожавани вследствие на пътнотранспортни катастрофи, само че това беше вандалска демонстрация, каквато рядко се установи в Столичната община ", изясни пред БНР-Радио София Димитър Петров – старши специалист от " Зелена система ".

Той изясни, че съгласно съответната разпоредба глобата при такива дейности е от 1000 до 5000 лева за частни лица и до 50 000 лева за юридически, в случай че те не подлежат на по-тежко наказване.

Всяко деяние, обвързвано с унищожаване или кастрене на дърво, би трябвало да бъде в съгласие и позволено от съответната районна администрация или от Столичната община в лицето на дирекция " Зелена система ".

След подаване на документи, даже и да има закъснение, най-добре е това да се извърши от експерт, съгласно подобаващия миг и метод на деяние.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР