През изминалата седмица бул. Шипченски проход“ – до зала Универсиада“,

...
През изминалата седмица бул. Шипченски проход“ – до зала Универсиада“,
Коментари Харесай

До 50 бона е глобата за отрязано дърво

През миналата седмица бул. „ Шипченски проход “ – до зала „ Универсиада “, чиновници на рекламна организация отрязаха короните на две млади дръвчета, с цел да се вижда по-добре техния билборд. Случката е станала на 26 юни, понеделник, и беше сигнализирана от Калин Якимов, очевидец на своеволието.

„ Благодаря на всеки от вас, който не отвръща глава, когато види безвластие “, написа във фейсбук кметът на регион „ Слатина “, Георги Илиев.

А в четвъртък – 29 юни, на местата на унищожените фиданки към този момент имаше засадени нови.

„ Най-често дръвчета биват наранени или даже унищожавани вследствие на пътнотранспортни катастрофи, само че това беше вандалска демонстрация, каквато рядко се установи в Столичната община “, изясни пред БНР-Радио София Димитър Петров – старши специалист от „ Зелена система “.

Той изясни, че съгласно съответната разпоредба

глобата при такива дейности е от 1000 до 5000 лева за частни лица и до 50 000 лева за юридически,

в случай че те не подлежат на по-тежко наказване.

Всяко деяние, обвързвано с унищожаване или кастрене на дърво, би трябвало да бъде в съгласие и позволено от съответната районна администрация или от Столичната община в лицето на дирекция „ Зелена система “.

След подаване на документи, даже и да има закъснение, най-добре е това да се извърши от експерт, съгласно подобаващия миг и метод на деяние.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР