През изминалата нощ в столицата, но и по високите полета

...
През изминалата нощ в столицата, но и по високите полета
Коментари Харесай

Снежна покривка в София и Западна България


През миналата нощ в столицата, само че и по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието се образува трайна и основна снежна завивка. В София и покрайнините тук-там снежната завивка е над 5 см.

Валежите от сняг не стопираха цяла нощ и не престават тази заран. През днешния ден се чакат и снежни виелици. В следобедните часове в западните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Минималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, оптималните - сред 3 и 8 градуса.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 0 градуса, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

В прилежащите страни - Македония, Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина също има основна снежна завивка. На места има и мъгла и локалните управляващи предизвестяват водачите да карат деликатно. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР