През изминалата нощ отново е горял един от бившите тютюневи

...
През изминалата нощ отново е горял един от бившите тютюневи
Коментари Харесай

Отново пожар в един от бившите тютюневи складове в Пловдив


През миналата нощ още веднъж е горял един от някогашните тютюневи хранилища в Пловдив, оповестяват от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Пловдив за организация „ Фокус “.

Този път пламъците са обхванали към 20 кв. м подземно помещение. В него са се намирали остарели облекла и движимости. Според огнеборците повода евентуално е човешка немарливост. Благодарение на бързата реакция на Пожарна сигурност са предотвратени по-големи вреди.

Припомняме, че това не е първият случай на пожар в някогашните тютюневи хранилища в Пловдив. През 2016 година пламнаха 4 от постройките като за случилото се бе задържан бездомникът Любомир Данчев. Щетите са за над 11 млн. лева, а Данчев бе наказан на 4 години затвор. Година по-късно Тютюневите хранилища още веднъж бяха обхванати от пламъци. „ Ориент Табако “ – компанията, притежаваща сгадите, стартира събарянето им още след първия пожар през 2016 година Намерението на притежателите бе да се построи хотелски комплекс, само че през 2018 година жива верига ги попречва и не позволи това да се случи.

През септември тази година стана ясно, че на емблематичното за града място ще се построи жилищна постройка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР