През изминалата нощ институциите проведоха нови проверки за нелоялни практики

...
През изминалата нощ институциите проведоха нови проверки за нелоялни практики
Коментари Харесай

Проверки нелегални екскурзии на „Капитан Андреево - съставиха 6 акта

През миналата нощ институциите организираха нови инспекции за нелоялни практики на проведени пътувания на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Експертите на Министерството на туризма ревизираха 14 рейса, пътуващи в посока Турция.

В шест от транспортните средства пътуващите са били на проведено туристическо пътешестване. В останалите 8 броя са били на еднодневна екскурзия за извършване на покупки до Одрин, заради което от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) ще бъде изискана информация от Гранична полиция за определяне деня на връщане на рейсовете, с което да се откри до каква степен изказванията са били правилни и да се удостовери тази информация, оповестиха от Министерството на туризма.  При четири от тестваните туроператори се откри липса на издадени ваучери на пасажерите, като изчезналите документи ще бъдат изискани да се показват в КЗП. Два от рейсовете, пренасящи пасажери, бяха без уверение за осъществяване на туроператорска активност. Извършена е инспекция в Националния туристически указател (НТР) на две лица, които имат дееспособност да упражняват специалност екскурзовод.

ИА “Автомобилна администрация ” сформира общо 6 акта. Икономическа полиция не откри нарушавания по време на инспекцията.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР