През изминалата нощ Херсонска, Николаевска и Одеска област са били

...
През изминалата нощ Херсонска, Николаевска и Одеска област са били
Коментари Харесай

„Дойде руският мир и ми унищожи къщата“: Екип на bTV в едно от освободените села в Херсонска област


През миналата нощ Херсонска, Николаевска и Одеска област са били атакувани с ирански дронове. Целта на офанзивите е сериозната инфраструктура и електропреносната система на Украйна.

Това съобщи за bTV Сергей Братчук, представител на военната администрация на Одеска област. Електричество се обезпечава от генератори.

Хората стартират да се връщат в обитаемоте си места в освободената част на Херсонска област. Специалните пратеници на bTV Стоян Георгиев и Александр Осиченко влязоха в едно от освободените села.

„ Аз се завърнах се в селото, когато се освободи Херсон само че ток няма, газ няма, водата пуснахме тук една помпа “, изясни Валерий, гражданин на село Посад Похровске.

Снимка: Редакторски екип


Амфиса Петровна е пристигнала да зареди телефона си и да вземе храна от центъра на селото, където доброволци избавят хората от апетит.

Снимка: Редакторски екип


„ Всички желаят да се върнат в своя дом, само че 90% от къщите са ударени с бомби. Докарват храна, цимент. Обикновени хора ни оказват помощ. Доброволци идват при нас - от Одеса, от Днипро, тъй като нашето село избави Николаев и Одеса. Не пуснаха нататък тези орки “, изясни Амфиса.

В дома ѝ ток няма, както при всички останали в селото.

„ Ето тук долетя ракета град и се взриви. Стената се напука. Ето тук падна. Останаха ми 50 гривни в джоба, с филантропична помощ се избавям. Дърва ми даде съседката. Тук си сготвям, тук стоплям водата. В началото на улицата има един комшия, който има бунар, по този начин се спасяваме. Дойде съветският мир и ми унищожи къщата “, добави тя.

Снимка: Редакторски екип


„ Жалко, че не виждате какъв брой беше хубаво нашето село преди. При нас всичко беше хубаво. Разказвайте на хората какво се случи на нас! “, разяснява Вика, гражданин на Посад Похровске.

В Одеса няма ток от няколко дни, само че улиците и заведенията са цялостни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР