През изминалата година са проплакали 557 момчета, 489 момичета, 19

...
През изминалата година са проплакали 557 момчета, 489 момичета, 19
Коментари Харесай

19 двойки близнаци и 1 тризнаци са се родили в УМБАЛ Канев през 2022 г.

През миналата година са проплакали 557 момчета, 489 девойки, 19 двойки близнаци и 1 тризнаци. Най- огромното бебе е родено с тегло 4740 грама, а най- дребното с тегло 600 грама.

1906 пациентки са минали през Сектор Родилно, като 3 от тях са непознати жители. 23 фамилни двойки са се възползвали от опцията да запазят стволови кафези на своите деца.

След отпадане на противоепидемичните ограничения интензивно се работеше в тенденция предродилна подготовка, посредством форматите „ Отворени порти “ и „ Училище за родители “, в които са взели участие 112 бъдещи майки и бащи. През отделението по неонатология, което е неразривно обвързвано с акушеро – гинекологичното поделение, са минали 1151 новородени. 20 от тях са признати от други лечебни заведения. Отделение Неонатология обслужва и градовете: Тутракан, Разград, Бяла, Кубрат, Силистра.

През конструкция Гинекология са минали 1454 заболели.

В Отделение Акушерство и гинекология се реализира 24 – часово наблюдаване на пациентките и новородените деца. Има и обособена конструкция на Отделение Интензивно лекуване на болесттите в акушерството и гинекологията, където се следят и лекуват гинекологични пациенти, бременни и родилки. Броят на миналите пациенти е 765.

По случай Деня на родилната помощ и професионален празник на акушерките и гинеколозите, ДУНАРИТ подари 20 неонатални кревати за потребностите на отделението по неонатология на Университетска болница „ КАНЕВ “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР