През изминалата година от Териториалното поделение на Националния осигурителен институт

...
През изминалата година от Териториалното поделение на Националния осигурителен институт
Коментари Харесай

През миналата година в Ловеч изплатили над 20,3 млн. лв. обезщетения за временна неработоспособност


През миналата година от Териториалното отделение на Националния застрахователен институт (ТП на НОИ) в Ловеч са изплатили над 20,3 милиона лв. компенсации за краткотрайна нетрудоспособност. Това регистрира на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Ловеч шефът на институцията Боян Боянов.

През годината са признати 49 403 броя документи за погашение на парични компенсации за краткотрайна нетрудоспособност и помощи от Държавното публично обезпечаване (ДОО). По тях са изплатени 54 498 парични компенсации и помощи. 

За съпоставяне през 2021 година постъпилите документи са 40 486, сумата на изплатените компенсации е над 17,4 милиона лв.. 

На спомагателна инспекция са подложени 5789  болнични листове, като за 125 са подхванати дейности по обжалване от Търговско предприятие на Национален осигурителен институт – Ловеч, посредством Регионален съвет към Регионалната здравна ревизия или пред съответната Териториална eкспертна лекарска комисия (ТЕЛК). Най-голям е броят на обжалваните болнични листове заради продължителна краткотрайната нетрудоспособност и затова се прави повторна здравна експертиза пред Лекарска консултативна комисия (ЛКК) или ТЕЛК.  

За инспекция от контролните органи в Търговско предприятие на Национален осигурителен институт – Ловеч, са предадени 718 случая на осигурители и лица по отношение на подадените документи или след погашение на паричните компенсации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР