През изминалата година кралското семейство е похарчило най-малко 2 милиона

...
През изминалата година кралското семейство е похарчило най-малко 2 милиона
Коментари Харесай

Ненужното разточителство на крал Чарлз и семейството му

През миналата година кралското семейство е похарчило минимум 2 милиона британски лири публични средства за пътувания с частни самолети и хеликоптери.
 Крал Чарлз и по какъв начин Короната употребява средствата на умряли англичани без родственици или близки
Как крал Чарлз се облагодетелства от парите на умряли англичани

Древна процедура със подозрителен морал

Сред тях да вземем за пример са полет за посещаване на ръгби мач, до който можеше да стигнат с трен. Въглеродните излъчвания, генерирани от въздушното напредване на крал Чарлз и компания се равняват на разноските за електричество на 300 семейства за година, оповестява The Mirror.

Само преди седмица крал Чарлз участва единствено на срещата за климата в Дубай, където изнесе тирада за промените в климата и това какъв брой доста старания се изискват от човечеството за предотвратяването им. Явно обаче тези старания не касаят кралското семейство...

Кралското семейство е изразходило 1 045 336 паунда за чартърни полети. Принцеса Ан - сестрата на Чарлз, да вземем за пример се е придвижвала от Окстфордшир до Единбург и назад с частен полет.

Полетите с хеликоптер на членовете на фамилия Уиндзор пък възлизат на 1 020 297 английски лири.
 Снимка 646315

" Частните самолети са необикновено разточителни и генерират великански излъчвания - би трябвало да бъдат неразрешени. Не е задоволително, които би трябвало да дават добър образец, да летят с тях, изключително с публични пари ", разяснява Алетеа Уорингтън от климатичната организация Possible.

Бъкингамският замък беше заставен да отговори на обвиняванията, като съобщи, че търси " най-хубавия баланс сред сигурност, сигурност, резултатност и нуждата от минимизиране на разстройствата за другите ", когато възнамерява превоза на кралското семейство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР