През изминалата 2023 година са родени две бебета в община

...
През изминалата 2023 година са родени две бебета в община
Коментари Харесай

Две бебета са родени в Самоков през 2023 година в резултат на инвитро процедури

През миналата 2023 година са родени две бебета в община Самоков вследствие на инвитро процедури, финансирани от Общината, оповестиха от общинската администрация след питане от Българска телеграфна агенция.

През 2018 година Общински съвет - Самоков одобри Наредба за подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми. За финансиране на инвитро процедури могат да аплайват поданици на община Самоков, ползващи методите на асистирана репродукция. Целта е да се подтиква раждането на повече бебета. Подпомагането на инвитро процедурите посредством разпределяне на финансова помощ за провеждането им е част от политиката за поощряване на раждаемостта в община Самоков, показват от общината.

Общината дава еднократна финансова помощ в размер на 1500 лв.. Откакто е призната наредбата, общият брой родени бебета е петнадесет, като две от тях са родени през 2023 година. 

През декември Общинският съвет гласоподава разпределяне на финансова помощ на пет подадени заявки, като средствата ще бъдат изплатени. 

Както Българска телеграфна агенция писа, през 2023 година в самоковската болница са родени общо 192 бебета, а записаните с адресна регистрация в община Самоков са 335.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР