През изминалата 2021 г. BILLA България утвърди целенасочените си усилия

...
През изминалата 2021 г. BILLA България утвърди целенасочените си усилия
Коментари Харесай

BILLA България рециклира над 5 310 тона хартия през 2021 г.

През миналата 2021 година BILLA България утвърди целенасочените си старания в поддръжка на опазването на околната среда. Търговската верига съобщи за преработване над 5 310 тона хартия, повече от 325 тона фолио, 53 тона пластмаса и материали от изкуствени съединения, 47 тона дървен материал и над 43 тона метали. В резултат от устойчивата политика на компанията, са избавени над 69 хиляди дървета и спестени повече от 168 милиона литра вода. Количеството рециклирана хартия се равнява още на 13 275 барела петрол, 21 771 000 квтч ел. сила и понижаване на депонирания боклук с 21 240 куб. м.

BILLA надгражда напъните в посока отговорно отношение към околната среда и през 2022 година посредством реализацията на планове, в които въвлича и своите сътрудници, земеделските производители. Основен фокус е доставянето на качествена, чиста храна на потребителите, които пазарят в мрежата от обекти в цялата страна. През сегашния месец януари веригата провежда серия от обучителни сесии, отдадени на положителни практики в региона на надзор на пестицидите в аграрната продукция и последващи стъпки за по-устойчиво и екологично земеделие.
BILLA започва атрактивна онлайн игра с над 76 000 награди
Празниците не престават за клиентите на BILLA, която на 13 януари започва атрактивна онлайн игра. В продължение на 5 седмици, до 17 фев...
Прочети повече
В образованията се включват 40 производители – сътрудници по програмата „ BILLA Градини “, а водещ на събитията е Курт Щокингер, аграрни академик в австрийската екологична организация „ GLOBAL 2000 / Приятели на Земята Австрия “. Той е основен съветник на веригата по „ Програмата за надзор на пестицидите “, в партньорство с REWE Австрия.

„ Ефективното потребление на запаси и развиването на устойчиви екологични практики остават основни цели за нас и през актуалната година. В BILLA осъзнаваме отговорността, която носим към околната среда и обществото. Затова се стремим да утвърждаваме етични и природосъобразни бизнес практики, само че и да ги споделяме със своите сътрудници. Добрият образец се трансформира в гаранция, която обезпечава качеството на суровините и продуктите, които предлагаме и на своите клиенти, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

Други стъпки с грижа към околната среда, които компанията предприе в последния месец, са обновяването на седмичната онлайн листовка с 12 спомагателни страници с предложения и понижения, за сметка на хартиената, и представянето на специфичен еко-стикер, предопределен за залепване върху пощенските кутии, който посочва предпочитание за отвод от приемане на хартиени промоционални брошури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР