През изминалата 2020 г. няколко смартфона със сгъваем екран бяха

...
През изминалата 2020 г. няколко смартфона със сгъваем екран бяха
Коментари Харесай

Сгъваемият Samsung беше удавен и замръзен, но „оцеля“

През миналата 2020 година няколко смарт телефона със сгъваем екран бяха пуснати на пазара, само че съгласно специалистите най-успешен от тях е Galaxy Z Fold2 от Samsung. Вторият смарт телефон на компанията със сгъваем екран получи впечатляващ екран, лишен от доста от минусите на първия модел, порядъчен процесор и отлична камера. Характеристиката на механичната система за прегъване на екрана обаче не разреши на разработчиците да обезпечат надеждна отбрана на смарт телефона от вода.

Ентусиастът Латрел Дженингс реши да тества по какъв начин влагата ще повлияе на работата на смарт телефона Galaxy Z Fold2. Първата част от ксперимента бе извършена в средата на декември, предходната година. На първия стадий от теста блогърът сложи смарт телефона в пластмасов резервоар и го изпълни с вода със стайна температура. Galaxy Z Fold2 остана под вода към 5 минути. След включване на смарт телефона се оказа, че всички негови съставни елементи работят обикновено.

Следващият стадий на тестване беше по-тежък. След като изпълни смарт телефона с вода в същия резервоар, блогърът го постави във фризера за един ден. След 24 часа той извади смарт телефон от фризера, затворен в едносъставен блок лед. За да освободи Galaxy Z Fold2, блогърът поля топла вода върху леда.



Интересното е, че смарт телефонът, освободен от леда, не промени механичните си характерности - устройството се отваряше и затваряше, както преди. Опитът за включване на смарт телефона обаче беше несполучлив. Ситуацията беше ненадейно изменена след зареждане, връзката към което „ съживи “ смарт телефона и той стартира да се зарежда.

Тестът сподели, че смарт телефонът Galaxy Z Fold2 шздържа и на вода, и на лед, като по-късно съвсем всички съставни елементи са в работно положение. Изключение е един от високоговорителите, който към този момент двучи малко по-тихо, както и вътрешната предна камера, която замъглява изображенията. Изсушаването на смарт телефона леко усъвършенства звука на високоговорителя, само че казусът с камерата остана.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР