През изминалата 2016 г. светът е изгубил рекордно голям брой

...
През изминалата 2016 г. светът е изгубил рекордно голям брой
Коментари Харесай

Черна статистика: Светът е изгубил рекордно голям брой горски площи за година

През миналата 2016 година светът е изгубил рекордно огромен брой горски площи , съобщи Франс прес, като се базира на организация Глоубъл форест уоч, следяща за положението на горите по света.

Светът се е лишил от 29,7 милиона хектара гори. Причините за това са както пожарите , по този начин и обезлесяването , дължащо се на земеделието, на дърводобива и на минното дело.
Намаляването на горските площи през 2016 година е с 51 % повече в съпоставяне с миналата 2015 година В Бразилия , в региона на Амазонка, са " изгубени " 3,7 милиона хектара гори . Португалия пък е изгубила 4 % от горските си площи в пожари. В Република Конго най-големият пожар до този миг в Африка унищожи 15 000 хектара гори при започване на 2016 година Във Форт Макмъри в Канада пожари унищожиха 600 000 хектара гори и нанесоха вреди за 8,8 милиарда $.

Големите пожари в Калифорния и в Португалия през актуалната година " дават обещание " нов връх в обезлесяването на планетата.

Горските пожари и обезлесяването могат да доведат до увеличение на преждевременните смъртни случаи и да обиден източниците на вода и биоразнобразието. Те водят и до освобождението на големи количества въглероден диоксид в атмосферата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР