През идващите десетилетия в мрежата трябва да бъдат включени нови

...
През идващите десетилетия в мрежата трябва да бъдат включени нови
Коментари Харесай

МААЕ: Необходими са инвестиции за запазване на растежа на атомната енергетика


През идващите десетилетия в мрежата би трябвало да бъдат включени нови реактори, с цел да се резервира основната роля на атомната сила при битката с климатичните промени. Това излиза наяве от прогнозите в новия отчет на МААЕ, осведоми world-nuclear-news.

Прогноза за енергетиката, електрическата и атомната сила за интервала до 2050 година е 38-ото издание на организацията, основано на настоящи статистически данни от Информационната система на МААЕ – PRIS и Департамента за стопански и обществени действия на Обединените народи.

МААЕ отбелязва, че в края на 2017 година по света има 448 работещи атомни реактори с обща индустриална мощ 392 GWe. Тези реактори са произвели 2503 TWh електрическа енергия през предходната година, което е 10% от общото произвеждане на електричество.

Необходими са обилни нови мощности, компенсиращи реакторите, които ще бъдат изведени от употреба, предвиждат от МААЕ.

„ В кратковременен интервал се чака ниската цена на природния газ и субсидираните възобновими източници да продължат да въздействат върху цените на електричеството и на растежа на атомните мощности в някои райони по света “, се споделя в отчета. „ В непосредствен проект, продължаващата финансова неустановеност и намаляващото ползване на електрическа енергия в някои райони ще продължат да бъдат предизвикателство към планове, изискващи доста финансиране, каквито са атомните “.

Предвижда се атомните мощности да създават 511 GWe до 2030 година и 748 GWe до 2050 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР