През горещите юлски дни туристи търсят прохлада в Ягодинската пещера

...
През горещите юлски дни туристи търсят прохлада в Ягодинската пещера
Коментари Харесай

Природен климатик: Разхлаждаща разходка в Ягодинската пещера при 6 градуса

През горещите юлски дни туристи търсят хладина в Ягодинската пещера при 6 градуса непрекъсната температура , осведоми Сергей Генчев от Туристическо сдружение „ Родопея “. Подземията на пещерата са освен удивителна забележителност с красивите карстови форми, само че и естествен климатик с целогодишната температура от 6 градуса. Потокът от гости към Ягодинската пещера и региона се усилва през последната седмица с нетърпимите жеги, изясняват от сдружение „ Родопея “ – Ягодина.

Причудливата пещера е дълга 10.5 км, а туристическият маршрут в нея обгръща 1.2 км. Част от маршрута е наличен и за хора с увреждания. Ягодинската е третата по дължина пещера в България.

Разхлаждащите разходки из пещерните зали стартират със наложителна адаптация , с цел да не бъде внезапен преходът от температурата на повърхността и градусите подземен. До 35 градуса регистрират термометрите в село Ягодина и покрайнините през последните дни, а нощните температури падат до 14 градуса. От Туристическото сдружение предлагат на летовниците да си носят връхни облекла при визитите в Ягодинската пещера, тъй като естественият климатик е с по-скоро зимни стойности. Според Сергей Генчев пещерата е забележителна и с чистия въздух, при който гости с астматични проблеми се усещат в целебна атмосфера.



Предимно български туристи посещават карстовата забележителност , а задграничните групи са от израелци, украинци, англичани, французи. Пет сватби ще се състоят в ритуалната зала на Ягодинската пещера до края на септември.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР