През годините тенисът си е спечелил реномето на един от

...
През годините тенисът си е спечелил реномето на един от
Коментари Харесай

Счупени ракети и драми между играчите: Желанието на Фриц за популяризиране на тениса

През годините тенисът си е спечелил реномето на един от най-джентълменските спортове и играчите постоянно са спазвали строго избран етикет на държание. Всъщност измененията в етикета на спорта съвсем липсват от неговото основаване и наподобява това тревожи Тейлър Фриц, съгласно който развиването на играта е в застой от прекомерно от дълго време и е извънредно време да бъдат направени някои промени, а ето и какви са неговите оферти:

" Ако решиш да счупиш ракетата си и тя не напуща ръката ти, до момента в който го правиш, то не виждам никакъв проблем. Важното е просто да няма фенове на прекомерно близко разстояние, които да пострадат от разпръскващите се части. Разбирам да получаваме санкция от спонсора ни за ракети, само че самите почитатели обожават сходни подиуми и има причина за какво няма празно място по време на мачовете на Ник Кирьос. Понякога някои играчи прекаляват в яростта си и не желая да виждам налудничаво държание на корта, единствено че генерално нашият спорт санкционира прекалено много неща, които публиката харесва.

Повечето настоящи огромни почитатели на тениса са над междинна възраст и се пробват да запазят играта прекомерно аристократична. Уважавам традициите, само че по този начин не можем да притеглим млади фенове. Драмата е нещото, което притегля хората на моята възраст. Винаги щом двама състезатели имат някакво сдърпване между тях, то ти очакваш техния мач с неспокойствие, тъй като очакваш да се случи нещо вълнуващо, което е оттатък форхендите и бекхенди. Нуждаем се от повече такива съперничества " - безапелационен е първенецът от Индиън Уелс

Източник: First Sportz

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР