През годините спортистите на най-високо ниво са били много иновативни

...
През годините спортистите на най-високо ниво са били много иновативни
Коментари Харесай

Ига Швьонтек тренира... с тиксо на устата си

През годините спортистите на най-високо равнище са били доста новаторски в методите си на подготовка, тъй че да преодолеят лимитите си.

Световната №1 в тениса употребява любопитен способ, който очевидно дава резултат, макар че мъчно може някой да изясни по какъв начин тъкмо. 22-годишната полякиня към този момент написа история в тениса.

В спорта нищо не е инцидентно и се изисква старателен труд на група от хора. Странен способ в тренировките на Швьонтек направи усещане. Често тя тренира в жегите със залепена уста.

Мнозина се чудят каква е повода и по какъв начин този чудноват способ ѝ оказва помощ да се показва по-добре на корта. На конференцията преди началото на Мастърса в Монреал тя беше помолена да изясни. Самата Швьонтек обаче дори не съумя да даде повода да тренира с тиксо на уста.

„ Не го разбирам и аз. Не съм специалист и не мога да ви кажа. Понякога не разбирам изцяло нещата, които ме карат да върша. Вече много време обаче ползвам този способ с тиксото.

По-трудно вдишвам, когато би трябвало да го върша единствено през носа. Така пулсът ми се подвига по-лесно. Смятам, че по този метод ставам по-издръжлива.

Според мен това е концепцията. Да ставам по-издръжлива, без да се постанова да върша спринтове или по-тежки извършения “, сподели Ига.

От началото на сезона полякинята има четири извоювани трофеи с 47 победи от 54 мача (87% успеваемост на корта).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР