През годините сме предупреждавали, че можем да стигнем до политическа

...
През годините сме предупреждавали, че можем да стигнем до политическа
Коментари Харесай

Карадайъ пред президента: На ръба сме да закъснеем фатално с плана за възстановяване


" През годините сме предупреждавали, че можем да стигнем до политическа рецесия. Тя е реалност. Въпросът е по какъв начин я предоляваме. Минаха трети избори, с огромни очаквания и упования от страна на гласоподавателите " - това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при започване на консултациите при президента Румен Радев.

По думите му страната има потребност от нов кабинет, предвид на рецесиите, пред които е изправена - растящи цени, разпространяването на Коронавирус.

" Te изискват отговорно ръководство, ръководство с визия, бързи и незабавни дейности с оглед превъзмогването им и с взор към бъдещето ", уточни Карадайъ.

" Има и тематики, които би трябвало да ускорим, тъй като съгласно нас закъсняхме с проекта за възобновяване и резистентност, и сме на ръба да закъснеем съдбовно. Закъсняхме и с оперативните стратегии ", добави водачът на Движение за права и свободи.

Парламентарната група на Движение за права и свободи сега организира съвещания при президента Румен Радев.

Консултациите за сформиране на държавно управление на президента с представителите на парламентарните групи започнаха в 9:00 часа с " Продължаваме промяната ", последвани от ГЕРБ-СДС.

Предстои президентът през днешния ден да беседва и с Българска социалистическа партия, а на следващия ден консултациите ще продължат с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

Румен Радев увери,че президентската институция е отворена за разговор и съдействие с едно бъдещо ръководство в границите на своите пълномощия и пълномощия. Той съобщи пред представителите на Политическа партия, че " доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява непрестанно ".

От своя страна Кирил Петков уточни, че са съумели да направяте съдружен документ, който е приключил нощес и е бил изпратен до съдружните сътрудници.

" Ако държавното управление има потребност от помощ и съвет, освен поради политическата мъдрост, с която ни отличихте, само че и поради опита ни, ще получат такава. Но всяка неточност ще бъде посочена " - това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на консултациите при президента. А президентът даде поръчка първоначално, че чака от обединението да има мощно държание на градивна съпротива.

" Вие сте групировка с богат политически опит в българския политически живот. Вярвам, че на този опит би трябвало да подхожда и избрана политическа мъдрост. Вярвам, че разбирате, че след изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с тази смяна ", сподели президентът на представителите на ГЕРБ-СДС.



Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР