През годините сме имали много случаи, аналогични на аферата Нотариуса.

...
През годините сме имали много случаи, аналогични на аферата Нотариуса.
Коментари Харесай

Министър Богданов: Ако спешно няма съдебна реформа, ще видим бизнеси да се оттеглят от България

„ През годините сме имали доста случаи, аналогични на аферата „ Нотариуса ”. Може би това е един от най-съществените проблеми, с които страната ни не може да се оправи. Министерството на стопанската система нерядко има сходни проблеми – нарушавания, установени от Сметната палата и АДФ, за които Прокуратурата не образува досъдебно произвеждане,коментира пред Нова твикономическият министър Богдан Богданов.

Той даде образец с подхванати ограничения по отношение на производител на протеинови барчета, който беше шумно нападнат от регулатори.

„ Ние не можем да се месим в съда и прокуратурата. Въпросът е по какъв начин проблемите на България могат да се разрешат. А методът е посредством задълбочена промяна ”, съобщи той. И добави: „ Все още не можем да се оправим с промяната в правосъдната система и прокуратурата. Ако не го създадем в незабавен порядък, ще забележим бизнеси да се отдръпват от България. Решението не е да се заплащат рушвети ”.

По думите му България е попаднала в сивия лист за пране на пари, тъй като нямаме ефикасни санкции за злоупотреби. „ Апелирам към предприемачите да не заплащат рушвети, а да търсят правдата ”, заключи министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР