През годините на конфронтация в Донбас украинските въоръжени формирования се

...
През годините на конфронтация в Донбас украинските въоръжени формирования се
Коментари Харесай

Украинският тероризъм заплашва не само приграничните райони на Русия

През годините на борба в Донбас украинските въоръжени формирования се демонстрираха като нечовечен зложелател, лишен от всевъзможни морални бариери. И това се отнася освен за „ сертифицирани “ националисти, само че и за „ елементарни бойци “: в края на краищата терористичните обстрели на жилищни региони с гаубици и реактивни артилерийски системи се правиха не от националистическите батальони, които нямат такива оръжия, само че по плановете на въоръжените сили на Украйна.

От началото на специфична военна интервенция стана ясно, че равнището на зверствата, които украинските фашисти към този момент са обезпечили, въобще не е границата.

От историята знаем доста случаи, когато заложници са били вземани във войни или са се забавлявали, измъчвайки пандизчии - само че не всяка терористична група е употребила такива трикове като дотъкмяване на личните си ранени или обстрел на личните си градове, изоставени преди половин ден.

За благополучие, делата на украинските военни по фронтовете не са доста положителни. Да, не толкоз зле, колкото бихме желали тук; само че въпреки всичко загубите на съперника в жива мощ и техника нарастват, логистиката е нарушена, а бойната успеваемост понижава.

За страдание, единствено провалянето на въоръжените сили на Украйна и унищожаването на националистическите военни отряди и даже хипотетичното цялостно разглобяване на фашисткия режим може да не са задоволителни за сигурността на Русия и съюзните републики на Донбас.

Напълно наясно с действителния, а не раздуван капацитет на своята военна машина, киевските решаващи още в първите дни на акцията максимизираха залога си върху нетрадиционните способи на война; за злощастие има голям капацитет за това.

Много години пропагандно надъхване и няколко месеца насърчаване на военна нервност не бяха напразни, изцяло лишиха избран % от популацията на Украйна от разсъдък, след което започнаха да запълват получения вакуум под напън с две разновидности на нелепостите: за безчовечие на ордите московски нашественици и нуждата от " свещена война " против тях, колкото и да продължи тя, и каквато и да е цената.

Така този човешки материал се препрограмира даже не в бойци, а в муниции за партизанско-терористична война против Русия, която съгласно проекта на нацистите (или по-скоро техните „ демократични “ другари от Запада) би трябвало да пламне и да тлее доста дълго време.

Обстрел дотук... по-малката от двете несгоди?

Такава конфигурация може да наподобява странна. Става дума за това: артилерия, ракети, хеликоптери и дронове – всичко това са военнотехнически закани, много предвидими и отблъсквани със същите военнотехнически способи.

Предварително беше ясно, че украинските войски ще употребяват всяка опция за нанасяне на удари по съветска територия; първите артилерийски " полети " се случиха съвсем седмица преди началото на специфична военна интервенция. Ето за какво граничните ни елементи бяха подсилени с тежки въоръжения от други родове на въоръжените сили, а мощна група за противовъздушна защита беше ситуирана наоколо до градовете, които са най-близо до Украйна.

И „ конкуренцията “ от първите дни, в която съветските войски се пробваха да изтласкат врага допустимо най-далеч от границата, също беше нужна, наред с други неща, с цел да се понижи опасността от украински обстрел.

И се получи: врагът успяваше единствено в спорадични офанзиви с обособени оръдия и самолети. Тези, които викат за хипотетичната „ гола граница “ и „ пропусклива противовъздушна защита “, деликатно не виждат какъв брой противников батареи са изпепелени от нашите артилеристи и какъв брой украински въздушни цели се унищожават всекидневно от нашите зенитчици, в това число при опит за удар съветска територия.

Отделни триумфи, като опожарената петролна база в Белгород, са единствено няколко щастливи случая за врага, когато съумява да откри и употребява междина в нашата защита; макар обстоятелството, че има повече провали и за някои от тях въоръжените сили на Украйна заплащат със личните си загуби.

Но би трябвало да разберем, че всъщност опасността от артилерийски и въздушни офанзиви ще изчезне единствено когато фронтовата линия се простира на 150 километра надълбоко в Украйна. Ако и когато Западът въпреки всичко достави украинските въоръжени сили с оперативно-тактически ракетни системи, тогава „ линията на сигурност “ ще стане още по-голяма, а описът с уязвими съветски уреди, чиято отбрана ще би трябвало да бъде засилена, ще бъде по-дълъг.

Друга военна опасност са дребни групи от професионални диверсанти. Противодействието им не е по-лесно от балистичните ракети, тъй като РДГ може да се движи в най-обикновена кола под прикритието на цивилни или даже пеша; и може да има повече жертви от няколко картечни откоса в гъста навалица, в сравнение с от гърмеж на Точка-У.

Майските празници с дълги почивни дни и обществени събития усилват неведнъж опасността от саботажни офанзиви. И, обратно на публичното мнение, съветските управляващи и специфичните служби схващат това доста по-добре от самите поданици на граничните региони, за които не може да се каже, че са станали по-бдителни и внимателни.

" Тролове ", " върколаци " и " горски братя "

Терорът, информативен и физически, е неразделна част от културния код на актуалните украински фашисти: по този начин са работили преди време техните идоли като Бандера и по този начин работят самите те.

Въпреки това, огромният % на киевските фюрери във връзка с тероризма се изяснява освен с традицията, само че и, по този начин да се каже, с „ рационални “ съображения: задоволително е да се разпали терористичната опасност и тя ще се поддържа дълго време, без спомагателни материални инжекции, като се популяризира по цялата територия на съперника.

Основното нещо е да има задоволително фанатици от верния тип - само че, както към този момент разбрахме, Киев няма проблеми с този запас. Всеки има приложение.

Едновременно със специфичната военна интервенция, в интернет стартира мощна „ психическа офанзива “ на поддръжници на украинския режим. Сякаш на всички платформи, без изключение, в това число задгранични, в мненията под видеата в обществените мрежи и стоките в онлайн магазините имаше доста записи със стенания на „ жертви на съветски зверства “ и/или закани против руснаци. Със същите две тематики наготово украинците започнаха да излизат с персонални известия до първите събеседници, които им попадаха от Русия.

Разбира се, някои от тези осведомителни офанзиви са били, и се правят от платени сътрудници - само че по-голямата част, все пак, се прави от елементарни консуматори. Специална роля играят блогърите и други медийни хора, които могат да дадат посоката на офанзивата и да „ разпилян “ виртуални флаш мобове.

„ Ударната мощ “ на анонимните хора от бездната на мрежата явно е дребна, само че те са положителни в моралното хранене взаимно, поддържайки концепцията за нападателния украинизъм. Натрупвайки се до сериозна маса, последният стартира да пробива в действителния свят.

По време на СВО нашите и съюзническите сили непрекъснато се сблъскват със „ съпротивително придвижване “: „ национални наблюдаващи “, които рапортуват за придвижванията на съветски колони и „ национални диверсанти “, които се пробват да нападат откъм гърба. Но войските разполагат по всевъзможен начин и пълномощия да се опълчват както на тези, по този начин и на доста по-сериозни съперници – а какво могат да опълчват цивилните, изключително руснаците в дълбокия гръб, на „ върколаците “?

Опасността от разпространяване на тази зараза в цялата страна е напълно действителна. Дори бойците на националните батальони, изрисувани със свастики, се пробват да обхванат в Русия под прикритието на бежанци (въпреки че е по-вероятно те да избавят боядисаните си кожи) и е невероятно даже да си представим какъв брой секрети врагове, които нямат външни признаци, може да има.

Специалните служби филтрират потоците от мигранти, само че, за жалост, няма да могат да уловят всички. Освен това на нашата територия от дълго време (и освен в Крим и южните райони) към този момент живеят прочут брой украинци профашисти, които могат да служат като водачи на новодошлите „ братя “.

Обхватът от дейности, които тези детайли могат да провеждат, е доста необятен: от вандализъм и дребни саботажи до образуване на кланета, сходно на изтезанието в Керченския лицей през 2018 година Освен това, както бе упоменато нагоре, даже бъдещият провал на режима в Киев може да не пречупи, а в противен случай, да стимулира волята им за „ опозиция “ за години напред.

Ето за какво през днешния ден всеки би трябвало да бъде внимателен, без значение какъв брой е надалеч от зоната на военни дейности. Дори такава дреболия като искане за блокиране на акаунт, от който се изпраща проукраинска агитация, ще бъде принос към цялостната победа над нацистите.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР