През годините една от най-големите привилегии на Гран При на

...
През годините една от най-големите привилегии на Гран При на
Коментари Харесай

Гран При на Монако губи една от най-големите си привилегии

През годините една от най-големите привилегии на Гран При на Монако бе това, че локалната телевизия отговаряше за цялото телевизионно отразяване на конкуренцията в Княжеството.

Това постоянно водеше до някои много противоречиви моменти, защото режисьорите се концентрираха главно върху челото на колоната и съвсем не посочваха борбите в нейната по-задна част. Освен това имаше няколко случая, в които ясно се вижда, че ще има директен двубой за позиция на пистата, което като цяло се случва в Монако, само че вместо това феновете гледат повтаряне на някоя незначителна обстановка.
 Формула 1 желае Гран При на Монако да се откаже от част от привилегиите си Формула 1 желае Гран При на Монако да се откаже от част от привилегиите си
Може би най-паметният подобен миг бе през 2021 година при връщането на Себастиан Фетел на пистата след неговото прекъсване в бокса. Тогава той и Пиер Гасли бяха гума до гума на качването към казиното, само че вместо този двубой да бъде проследен станахме очевидци на повтаряне по какъв начин Ланс Строл съкратява втория шикан към басейна.

Разбира се това докара до доста отрицателен отзив от страна на почитателите, които бяха лишени от единствената действителна борба на пистата в хода на цялото съревнование през 2021 година. Изглежда от Формула 1 са са вслушали във почитателите и по този начин от тазгодишното издание на Гран При на Монако за телевизионното лъчение ще дава отговор ФОМ. Всеобщото мнение е, че това ще усъвършенства сензитивно преживяването на телевизионните почитателите на спорта.
 Гран При на Монако ще бъде част от Формула 1 най-малко до 2025 година Гран При на Монако ще бъде част от Формула 1 най-малко до 2025 година
Гран При на Монако ще се организира идната седмица, като стартът в Княжеството ще бъде шестия кръг за сезон 2023 във Формула 1. Състезанието по улиците на Монте Карло трябваше да е седмия кръг за годината, само че анулирането на Гран При на Емилия-Романя води до тази смяна.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР