През години надпреварата за Гран При на Монако се радваше

...
През години надпреварата за Гран При на Монако се радваше
Коментари Харесай

Гран При на Монако загуби още една от привилегиите си

През години конкуренцията за Гран При на Монако се радваше на голям брой привилегии, каквито нямаше за нито едно друго съревнование в календара на Формула 1.

Тези привилегии включваха неналичието на такса за домакинство, цялостният надзор над телевизионното лъчение както и на рекламите към трасето в Монте Карло. Така всички доходи от тези банери край пистата отиваха непосредствено в джоба на Автомобилния клуб на Монако, който провежда надпреварата. Принципно рекламите към пистата се управляват напълно от ФОМ и парите от тях отиват в касата на Формула 1, която след това ги разпределя сред тимовете и обособените промоутъри.
 Гран При на Монако губи една от най-големите си привилегии Гран При на Монако губи една от най-големите си привилегии
От тази година обаче Гран При на Монако губи и тази си привилегия и към този момент рекламите край пистата в Княжеството ще се управляват от ФОМ. Това е следващата привилегия, от която Гран При на Монако се отхвърля, с цел да резервира мястото си във Формула 1.

От няколко години насам и Гран При на Монако заплаща такса за семейството си на спорта, а по-рано стана ясно, че от тази година Формула 1 ще дава отговор за телевизионното лъчение на надпреварата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР