През финансовата 2023 г. авиокомпания Уиз Еър“ е постигнала интензитет

...
През финансовата 2023 г. авиокомпания Уиз Еър“ е постигнала интензитет
Коментари Харесай

Авиокомпания „Уиз Еър“постигна с 11% по-нисък въглероден интензитет през финансовата 2023 г.

През финансовата 2023 година самолетна компания „ Уиз Еър “ е постигнала интензитет на въглеродните излъчвания от 53,8 грама на пътник/км, което е с 11% по-малко спрямо миналата година. Това демонстрират данните от годишния отчет на компанията, който показва напредъка в постигането на задачите ѝ за резистентност, изпратен до медиите. 

Това е най-ниският резултат, регистриран в миналото от „ Уиз Еър “ за една фискална година, както и най-ниският резултат измежду главните конкурентни самолетни компании като цяло, показват от авиопревозвача. 

Авиокомпанията осведоми, че тактиката ѝ за резистентност се основава на четири стълба – околна среда, хора, ръководство и стопанска система. Тя работи в посока понижаване на своя екологичен отпечатък и въглероден интензитет, обезпечаване на кариерни благоприятни условия, допринасяне за социално-икономическото развиване на районите, в които оперира, както и затвърждаване на корпоративните си политики.  

„ Уиз Еър “ изброи и кои са главните достижения през финансовата 2023 година: въглеродни излъчвания с 11% по-ниски от миналата година и с 6% по-ниски по отношение на равнището отпреди въвеждането на програмата; продължение на програмата за възобновяване и разширение на флотилията. 

През актуалната година към флотилията на компанията са добавени 35 нови самолета A321neo. Средната възраст на самолетите е 4,6 години, което трансформира флотилията в най-младата измежду европейските самолетни компании с над 100 самолета, прецизират от „ Уиз Еър “. 

Авиокомпанията подписа и четири съглашения с производители на стабилно авиационно гориво (SAF) за бъдещи доставки – Mabanaft/P2X Europe, OMV, Neste и Cepsa. Тя направи и своята първа финансова инвестиция в размер на пет милиона паунда в английска компания за биогорива – Firefly, както и взе участие в инвестиция в размер на 50 милиона паунда в CleanJoule – започваща компания за произвеждане на SAF, основана в Съединени американски щати.

„ Уиз Еър “ се трансформира в първата самолетна компания в Унгария, която тества комерсиалната верига за доставки на стабилно авиационно гориво в съдействие с Neste, MOL и летище Будапеща. Авиокомпанията се причисли към Алианса на Европейската комисия за авиация с нулеви излъчвания и към Алианса за възобновими и нисковъглеродни горива. „ Уиз Еър “ получи наградата „ Най-устойчива нискотарифна самолетна компания “ от списание World Finance, както и „ Екологично устойчива самолетна компания на годината в света и района на EMEA “ от CAPA – Център за авиация. Броят на чиновниците ѝ набъбна до над 7300, с над 2500 нови чиновници от над 90 националности. Авиокомпанията реализира съответствие сред половете от 48-52% в цялата организация.

В изявление за БТА главният изпълнителен шеф на компанията Джоузеф Варади прогнозира, че в авиоиндустрията се чака да настъпи огромна гражданска война, обвързвана с създаването на водороден самолетен мотор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР