През февруари установихме, че директорът на Кинтекс Александър Михайлов е

...
През февруари установихме, че директорът на Кинтекс Александър Михайлов е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката

" През февруари установихме, че шефът на " Кинтекс " Александър Михайлов е по едно и също време и търговски шеф в частна компания. ВМЗ-Сопот и ръководителят на Съвета на шефовете също има връзки към тази компания. Двете търговски сдружения имат сделка – " Кинтекс “ да съставлява ВМЗ в Египет. И двете търговски сдружения се отхвърлят от сделката и трансферират отговорността на частната компания, която е благосъстоятелност на някогашен зам.-министър от ГЕРБ – Манолев “.

Това съобщи в ефира на " Тази заран “ ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея това се е случило под протекцията на Даниела Везиева, която беше длъжностен министър на стопанската система по време на втория длъжностен кабинет през 2021 година.

" В момента с назначението на министър Стоянов се възвръща модел. От първия ден се уволняват фрагменти на Българска социалистическа партия – това е показателно за държанието на президента. Служебният кабинет на Румен Радев възвръща модела на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни управленията на ДКК, на ВМЗ, на " Кинтекс “, акцентира Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия уточни също по този начин, че решението е да бъдат възобновени доставките на газ от " Газпром “ и да стартират диалози за нов дълготраен контракт.

" Изкуствено се основава напрежение в областта на енергетиката. Има проблеми с доставките на газ, само че поканете някогашния министър Александър Николов или някой от управлението на " ИТН “, добави Нинова.

Според нея сега България няма потребност от спешен щаб и разбори, а от дейности за възобновяване на договарянията с " Газпром ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР