През февруари служебното правителство тихомълком премахна тавана върху заплатите на

...
През февруари служебното правителство тихомълком премахна тавана върху заплатите на
Коментари Харесай

Над 20 000 лв. заплата може да получават държавни директори

През февруари служебното държавно управление тихомълком отстрани тавана върху заплатите на шефовете на част от държавните сдружения. Те бяха 18 минимални работни заплати или 14 040 лева за изпълнителен шеф и 6 минимални работни заплати за членовете на УС  - 4680 лева От 1 март тези тавани отпаднаха за всички държавни предприятия, създавани със закон. В листата попадат 17 предприятия, измежду които сдружения с огромни активи като Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, „ Пристанищна инфраструктура “, „ Ръководство въздушно придвижване “ и други Как да се дефинират заплатите и какви предели да се залагат към този момент си вземат решение самостоятелно отрасловите министерства-принципали на предприятията. 
Заплатата на шефа на „ Ръководство въздушно придвижване “ към този момент може да доближи 26 910 лева на месец, написа segabg.com, базирайки се на информация, получена по реда на Закона за достъп до социална информация. Максимално вероятната заплата на членовете на УС е 50% от МРЗ по съответния брой бални единици – 23,  или  8 970 лева При таван от 6 заплати тези хонорари ИМАХА ограничаване до 4680 лева. 
И в НКЖИ оптималната заплата може да надвиши 20 000 лева Заплата на членовете на борда е от 7020 лева В Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “ оптимално допустима заплата е 19 890 лева на шефа (17 по 150% от МРЗ) и 6630 лева за членовете на УС (17 по 50% от МРЗ).
От Министерствата на енергетиката и на земеделиет са отказали информация. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР