През февруари ще се проведе втора среща на върха между

...
През февруари ще се проведе втора среща на върха между
Коментари Харесай

Февруари ще има втора среща Тръмп - Ким

През февруари ще се организира втора среща на върха сред президента Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен – ун. Това оповестиха от Белия дом, съобщи Си Ен Ен.

Новината за втора среща на върха пристигна, откакто Тръмп се срещна с Ким Йонг - чол, водещ договарящ за Северна Корея по нуклеарните въпроси.

Разговорът на Тръмп продължи повече от 90 минути в Белия дом. Основните тематики са били нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров и втора среща на върха, която ще се организира в края на февруари, удостовери прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Преговорите по въпроса за нуклеарните оръжия са в застой, откогато Тръмп и Ким организираха невиждана среща през юни в Сингапур през юни месец предходната година, като Вашингтон и Пхенян се призоваваха взаимно да подхващат дейности. Втората среща на върха може да се занимае със международната сигурност, откакто Ким приказва против икономическите наказания на Съединени американски щати в годишния си новогодишната си тирада и заплаши да поеме "нов път ". Като определено място за това към този момент бе упоменат Виетнам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР