През февруари Генералният синод предлага благословии на двойки от един

...
През февруари Генералният синод предлага благословии на двойки от един
Коментари Харесай

Църквата на Англия признава, че услугите за благославяне на двойки от един и същи пол са малко вероятни преди 2025 г.

През февруари Генералният синод предлага благословии на двойки от един и същи пол в цивилен партньорства и бракове след маратонски съвсем осемчасов спор в продължение на два дни.

Църквата по-късно официално от LGBTQI+ хора, признавайки, че от време на време са „ получавали неприятелски и хомофобски отговор “, само че би трябвало да бъдат и са „ добре пристигнали и ценени “.

Докато благословиите бяха приветствани от някои като прогрес по това, което от дълго време е предизвиквало различия, тези, които са водили акции за еднополови бракове в църквата, споделиха, че не са стигнали задоволително надалеч, до момента в който други към момента считат, че са стигнали прекомерно надалеч.

Госпожа Сара сподели, че молитвите за благословия за еднополови двойки би трябвало да могат да се употребяват „ скоро “, само че призна, че несъгласието остава.

Тя сподели: „ Това, което признаваме, е, че като черква, ние не всички сме съгласни по тези въпроси. И ние знаем това от самото начало. Домът на епископите не е склонен, църквата не е съгласна. "

Ще се раздели ли Англиканската черква поради еднополовите бракове?

Тя сподели, че тя и други в църквата са се фокусирали върху даването на „ пасторско утешение “ за хората, до момента в който нещата напредват, повтаряйки, че позицията на църквата по отношение на еднополовите бракове не се е трансформирала, само че че „ ние вършим овчарски ограничения за тези, които желаят да честват това, което е положително в тяхната (еднополова) връзка ".

Осигурявайки времева линия за това по какъв начин нещата ще се движат напред, тя сподели, че текстове, известни като Молитви на обич и религия, могат да се употребяват като част от неделната заран и други служби скоро, само че независимите служби за еднополови двойки за приемане на благословия бяха по-надолу.

Прочетете повече:
Ще се раздели ли Англиканската черква поради еднополовите брак?
Църквата на Англия се извинява за „ срамното “ отношение към LGBTQI+ хора

„ Двупосочен метод “

По-рано този месец Камарата на епископите се съгласи по принцип, че Молитвите за обич и религия би трябвало да бъдат приветствани за потребление и се чака те да бъдат приложени скоро след идващото събиране на Синода.

Тя сподели: „ Това, което имаме, е двупосочен метод – за наборът от молебствия, които да се употребяват като част от съществуващи услуги, тъй че в прочут смисъл това не е главният фокус на тази услуга, те скоро ще бъдат предложени.

„ Но за независими услуги те ще се нуждаят от в допълнение позволение, което евентуално ще отнеме към 2025 година "

Ако молитвите ще бъдат употребявани по време на постоянна работа, госпожа Сара сподели, че ще се надява на " бистрота " с църквите, които евентуално ще изберат да дадат предупреждение " по същия метод, както в случай че разгласяват информация за услугите си сега ".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР