През февруари анулациите са били 80%, а през март -

...
През февруари анулациите са били 80%, а през март -
Коментари Харесай

Масови откази на туристически турове, заради очаквано земетресение в Кипър

През февруари анулациите са били 80%, а през март - 40%

Масови отводи на туристи да посетят курортите в северната част на Кипър заради опасения от трусове, сходни на тези при започване на предишния месец в Турция, записаха локални компании. Както заяви вестник Cyprus Mail, делът на анулираните в общия брой резервации за турове за идния празничен сезон доближи 80% през февруари и 50% през март.

Според обявата това се случва на фона на публикувани предизвестия от специалисти, че в района може да се случи ново мощно земетресение, написа.

По последни данни броят на жертвите на естественото злополучие в Турция надвиши 45 000 души, в това число 49 поданици на северната част на Кипър. Трусовете са усетени на самия остров.

Изданието цитира думите на представител на кипърската турска туристическа организация Puzzle Travel, че през март делът на анулираните турове от жители на трети страни е бил 60%, а на Турция - 50%. На собствен ред представител на компанията Kyosezade сподели, че има " сериозен спад " в броя на резервациите, отбелязвайки, че през февруари анулациите са били 80%, а през март - 40%. Както в южната част на Кипър, туризмът е значим източник на попълване на приходите в интернационално непризнатата Севернокипърска турска република (ТРСК).

Никозия е сензитивна към развиването на туристическите зони в северната част на Кипър от управляващите на ТРСК. Освен това туристи от трети страни, които един път са посетили северната част на острова без разрешението на управляващите на Република Кипър, с огромна степен на възможност в никакъв случай няма да могат да посетят южната му част.

Кипър е разграничен по етнически симптом след въоръжената инвазия на Турция през 1974 година, предизвикана от държавен прелом от поддръжници на анексирането на острова към Гърция. В резултат на военните дейности почти 37% от територията на Кипър беше под турски надзор, върху който през 1983 година беше образувана самопровъзгласилата се ТРСК. Южната част на острова остана под контрола на Република Кипър – страна от Европейския съюз, обитаема най-вече с кипърски гърци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР