През февруари 2018 г. средната нетна работна заплата в Румъния

...
През февруари 2018 г. средната нетна работна заплата в Румъния
Коментари Харесай

Средната работна заплата в Румъния нараснала с над 11% за година

През февруари 2018 година междинната чиста работна заплата в Румъния е достигнала 2487 леи (1043 лева), което е с 11,2% повече от същия интервал на предходната година, съгласно данни на Националния статистически институт, представени от в. " Зиарул финанчиар ".

Служителите от бранша на осведомителните технологии са най-добре платени, като при тях междинната чиста заплата през февруари е била 6134 леи (2572 лева). Пр тях е регистрирано нарастване от 9 % по отношение на същия интервал на предходната година.

С най-малки заплати са били чиновниците на хотелите и заведенията за хранене - 1500 леи (629 лева).

Най-значително нарастване на междинната чиста заплата - с 12,8 %, е регистрирано във фармацевтичната индустрия, следва производството на тютюневи произведения - 10,1 %, и производството на кино, видео и телевизионни продукции - сред 3,5 и 7 %, показва в. " Котидианул ", представен от Българска телеграфна агенция.

Най-съществен спад на междинната чиста заплата - от 7 %, е регистриран при застрахователните и презастрахователните действия и пенсионните фондове, а сред 3 и 5 % е спадът на заплатите при добива, складирането и превоза на нефт и природен газ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР