През февруари 2003 г. служителите в контролната зала на НАСА

...
През февруари 2003 г. служителите в контролната зала на НАСА
Коментари Харесай

Агонизиращи последни моменти на астронавти от Колумбия, чийто екип знаеше, че смъртта идва, когато совалката падна на земята

През февруари 2003 година чиновниците в контролната зала на НАСА бяха оставени да вземат пагубно решение. След 16-дневна задача, почнала с съвършено изстрелване, галактическата совалка Колумбия започваше да се спуска назад към Земята - и екипажът беше в блажено незнание, че нещо се е объркало извънредно.

За тяхно огромно смут, тези на земята към този момент бяха осъзнали, че парче изолираност от пяна се е откъснало от външния контейнер, удряйки лявото крило на орбиталния уред. Вероятно корабът нямаше да остане недокоснат, когато навлезе още веднъж в земната атмосфера, което докара до сигурна гибел за всички на борда.

Совалката беше прекомерно надалеч от Международната галактическа станция, с цел да потърси помощ и нямаха роботизирана ръка, с която да правят поправки. Докато друга совалка можеше да ги доближи, щеше да е прекомерно късно.

Имайки поради всичко това, екипът на земята реши да не разрешава на тези в космоса да схванат, че евентуално имат просто минути живот, до момента в който се връщаха вкъщи -...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР