През есента на миналата година южнокорейските производители на чипове се

...
През есента на миналата година южнокорейските производители на чипове се
Коментари Харесай

САЩ оказват натиск върху Южна Корея да засили санкциите срещу Китай

През есента на предходната година южнокорейските производители на чипове се сблъскаха с нуждата да намерят баланс сред личните си ползи и желанието на Съединени американски щати да лимитират софтуерното развиване на Китай.

След договаряния американските управляващи позволиха на Samsung и SK hynix да влагат в развиването на китайските си предприятия, само че в този момент Съединени американски щати още веднъж упорства Южна Корея да ускори глобите против Китай.

Това оповестява организация Bloomberg, като се базира на свои източници. Според тях американските управляващи желаят Южна Корея да наложи безусловно същите наказания против Китай, каквито постанова и държавното управление на Съединени американски щати. Това значи, че корейските компании няма да могат да доставят на Китай чипове от избран клас, както и съоръжение за тяхното произвеждане и консумативи. Съгласно настоящите разпореждания на Съединени американски щати за експортен надзор логическите схеми, създадени по технология, по-модерна от 14 nm, оперативната памет със стандарти за произвеждане, по-модерни от 18 nm, и полупроводниковата памет с повече от 128 пласта не могат да бъдат доставяни на Китай.

Според проекта на американската страна, южнокорейските съдружници би трябвало да наложат същите наказания против Китай до юни.

Като се има поради, че сходна самодейност е изрично срещу ползите на южнокорейския бизнес, договарянията могат да се забавят доста. Представители на Съединени американски щати към този момент са провели диалози с южнокорейското държавно управление, те биха желали да видят удобен за себе си резултат до срещата на върха на Г-7 през юни, само че е малко евентуално страните да съумеят да спазят подобен график.

Струва си да се напомни, че южнокорейските Samsung и SK hynix създават по-голямата част от паметта си в уреди в Китай. Южнокорейските снабдители наизуст заемат водещи позиции на пазара в Китай. В сегмента на силициевите пластини южнокорейските компании са на второ място по величина на китайския пазар след японските компании. В региона на доставките на консумативи и аварийни елементи за съоръжение за произвеждане на чипове южнокорейските компании също заемат второ място на китайския пазар след японските компании. С други думи, синхронизирането на експортните ограничавания със Съединени американски щати може да докара до съществени загуби за Южна Корея от възможни китайски ответни ограничения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР