През есента на 2022 г. , собственикът на Tesla и

...
През есента на 2022 г. , собственикът на Tesla и
Коментари Харесай

Илон Мъск редовно се е консултирал с Кремъл за ситуацията в Украйна

През есента на 2022 година, притежателят на Tesla и SpaceX, е провел диалог с президента на Русия Владимир Путин оповестява The New Yorker.

Пентагонът е проявявал интерес към технологията на SpaceX и по-конкретно към системата Starlink, която би могла да даде интернет достъп на украинските военни. Мъск обаче е изразил опасения по отношение на потреблението на неговата технология за военни цели.

В хода на полемиките с Пентагона предприемачът е загатнал за своята среща с Путин, по време на която двамата са разговаряли за обстановката в Украйна.

Допълнително стана известно, че Мъск постоянно се е съветвал с Москва по въпроси, касаещи Украйна. Това се удостоверява от обстоятелството, че няколко седмици преди публикуването на мирния проект в Twitter, Мъск към този момент е водил договаряния с Путин.

В предишното Мъск също по този начин се е изказвал в поддръжка на мнението на английския анализатор Александър Меркурис, който е подлагал на критика ролята на Съединени американски щати в украинската рецесия.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР