През есента на 2022 г. медиите гръмнаха с новината за

...
През есента на 2022 г. медиите гръмнаха с новината за
Коментари Харесай

НЛО над Украйна - ракети или извънземни?

През есента на 2022 година медиите гръмнаха с новината за странни феномени в небето над Киев, за които се твърди в нов документ за предпечат, оповестен от Главната астрономическа обсерватория на Киев в съгласуваност с Националната академия на науките на страната. Необикновено огромният брой следени неидентифицирани летящи обекти станаха мотив за поредност полемики, спекулации и въпроси от вида: Ракети или извънземни са това?

Впоследствие отчетът на Киевската обсерватория беше публично отритнат от Националната академия на науките на Украйна. Във въпросният документсе разказват забележителен брой обекти, чието естество не е ясно ", в това число няколко така наречен " призраци ", които се появяват изцяло черни в небето и наподобява, че минават през атмосферата със скорост до 53 000 км/ч – към два пъти по-бързо от междуконтинентална балистична ракета.

Авторите на отчета разказват тези обекти-фантоми като НЛО – пожеланото от научната общественост название за неидентифицирани летящи обекти. Това определение, несъмнено, не изключва вероятността да става дума за съветски спътници, безпилотни апарати или ракети.

Причина отчетът за НЛО, прелитащи над Украйна, да бъде отритнат от Националната академия на науките на Украйна (НАНУ), са „ забележителните неточности “, на които се базират специалистите. 

'Cosmic' and 'phantom' UFOs are all over Ukraine's skies.
The skies over Kyiv are swarming with unidentified flying objects (UFOs), according to a new report from the Main Astronomical Observatory of the NASU.

What are they?
— Ó Ceallaigh (@O_Ceallaighs)

" Обработката и интерпретацията на резултатите са осъществени на несъответстващо научно равнище и със обилни неточности при определянето на дистанциите до следените обекти ", гласи заключението на екип от учени от НАНУ в изказване, публикувано до обществеността.

Екипът прибавя, че „ Докладът не дава отговор на професионалните изисквания за издание на резултати от научни проучвания ", прибавя екипът, нареждайки името на НАНУ да бъде отстранено от документа, написа gadgetreport.ro.

Какво в действителност по-точно се показва в отчетът и до каква степен действителни са разказите на очевидците, разказани в него?

В отчета си откривателите от Киевската астрономическа обсерватория проучват наблюденията на странни, бързо движещи се обекти, засечени от една от двете обсерватории покрай Киев.



Екипът дефинира дистанцията, размера и скоростта на тези обекти въз основа на количеството фонова светлина, която всеки от тях наподобява е блокирал, като стига до заключението, че доста от мистериозните обекти са били с размерите на аероплан, само че са се движили през атмосферата със скоростта на галактически транспортен съд. Според учените, отхвърлили отчета, откривателите са анализирали данните единствено от един телескоп и наподобява са планували неопределено дистанциите и местоположението на тези обекти. Това е повода да са дали неправилни оценки на размерите и скоростта на обектите, написа Ави Льоб, астрофизик от Харвардския университет, в своя неотдавна оповестена сериозна публикация по отношение на отчета.

" Правилният способ за установяване на дистанциите се нарича триангулация, при която еднакъв обект се следи от разнообразни направления ", разяснява Льоб. " Но те не разполагат с тези данни ", добавя той.

Ако обектите-призраци в действителност са били толкоз огромни, толкоз бързи и толкоз високо в небето, както допуска украинският екип, тогава всеки обект би " създал гигантско огнено кълбо " като ракета или астероид, когато минава през атмосферата, продължава поясненията си Льоб. Фактът, че тези обекти са били изцяло черни, не потвърждава толкоз, че те са били извънземна технология, а по-скоро допуска, че астрономите жестоко са сбъркали съответните локации на обектите, прецизира още той.

В рецензията си към отчета Льоб изрича още и съмнение, че украинските откриватели евентуално са пресметнали дистанциите до фантомните обекти 10 пъти; в случай че призраците са били 10 пъти по-близо до камерата, в сравнение с настояват откривателите, тогава обектите внезапно дават отговор на размерите и скоростта на военни ракети – непрекъснато наличие в подтекста на войната.

" Авторите не дават никакви доказателства, които да допускат, че измежду следените обекти могат да бъдат открити естествени феномени или изкуствени обекти с извънземен генезис, а от това е от извънредно значение, с цел да могат те да бъдат отхвърлени и едвам тогава да се приказва за фактически неидентифицирани летящи обекти от чужд за човечеството темперамент ", допълват откривателите от НАНУ.

Макар да не е ясно какво тъкмо са забелязали украинските астрономи – дали са били ракети, снаряди, инсекти или нещо напълно друго – въздействието на съветското настъпление не трябва да се подценява, показва в отчета си още експретът.

Според отчет от 2021 година на Службата на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати (ODNI) е евентуално най-малко част от обектите, следени от американски военнослужещи, да са " технологии, внедрени от Китай, Русия, друга страна или неправителствена организация ".

Други вероятни пояснения включват  " въздушен хаос ", като птици и балони; атмосферни феномени, като ледени кристали; или класифицирани държавни планове, съгласно отчета на ODNI.



В отчета не се загатват извънземни като допустимо пояснение. Въпреки това американското държавно управление не е готово да изключи тази опция за случаи във въздушното пространство на Съединени американски щати. По-рано тази година Конгресът на Съединени американски щати утвърди финансирането на Министерството на защитата за откриването на нов офис, който да се занимава само с обработката на отчети за наблюдения на НЛО.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР