През есента на 2020-а година Доминик Тийм надделя над Александър

...
През есента на 2020-а година Доминик Тийм надделя над Александър
Коментари Харесай

В повторение на финала от US Open 2020: Зверев опустоши Тийм за категоричен старт в Хале

През есента на 2020-а година Доминик Тийм надви над Александър Зверев във финалния конфликт на Откритото състезание на Съединени американски щати, с цел да завоюва най-голямата купа в досегашната си кариера, а през днешния ден двамата за 12-и път се изправиха един против различен на старта на АТР 500 шампионата в Хале. За разлика от упоменатия край в Ню Йорк, то през днешния ден германецът имаше цялостен надзор върху протичащото се и напълно надигра своя противник, с цел да реализира безапелационна победа с 6:3 6:4 след 80 минути игра. Така той си подпечата билет за осминафиналната фаза на конкуренцията в немския град, където го чака среща със международния №27 Денис Шаповалов.

От началните минути на дуела локалният представител излъчваше сериозна доза самочувствие и с помощта на началния си удар, който функционираше безотказно, не спираше да натрупа бързи точки в актива си. Не по този начин обаче стояха нещата при австриеца, който не успяваше задоволително да затрудни съперника си и предоставяше благоприятни условия на Саша да постанова своето движение в разиграванията. Германецът непрестанно търсеше пътя на офанзивата, а това му се отплати в шестия гейм, когато реализира пробив и не след дълго поведе с 5:2, подсигурявайки си предимство в общия резултат.

Втората част се разви равностойно, откакто Тийм стабилизира представянето си от главната линия и към този момент все по-често стартира да подхваща контраофанзиви. Паритетът остана недокоснат до 4:4, само че тогава международният №22 се възползва от напрежението, сковало ръката на австриеца, чиито удари внезапно изгубиха от своята дълбочина и станаха лесна плячка за полуфиналиста от тазгодишния Ролан Гарос. Така Зверев съумя още веднъж да осъществя късен пробив, след което не загуби нито точка на лично подаване, с цел да докара мача до сполучлив за себе си свършек.

Top class
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР