През есента кралицата имаше здравословни проблеми, които доведоха до настаняване

...
През есента кралицата имаше здравословни проблеми, които доведоха до настаняване
Коментари Харесай

Кралица Елизабет се появи с ценен подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси

През есента кралицата имаше здравословни проблеми, които доведоха до настаняване в болница за една нощ, а обществените ѝ изяви бяха доста лимитирани. Кралицата, която е на 96 години, беше инфектирана и с новия ковид през февруари тази година. Заради влошено здравословно положение тя пропусна откриването на сесията на Народното събрание по-рано този месец.

Кралица Елизабет има зашеметяваща сбирка от брошки, само че тя избра рядко срещан аксесоар със сантиментално значение за излизането си на Панаира на цветята в Челси.

През юни във Англия предстоят 4-дневни тържества в чест на платинения празник на Елизабет Втора – 70 години от възкачването ѝ на трона.

В понеделник 96-годишнита кралица обиколи годишното събитие с количка за голф и бе облечена в рокля на цветя, покрита с блестящо розово палто. В допълнение към нейното наследствено перлено колие, кралицата украси тоалета си със зашеметяваща брошка от сапфир, рубин и елмаз, изобразяваща флорални претекстове. Ценният аксесоар е подарък от родителите ѝ – крал Джордж VI и кралица Елизабет за нейния 19-ти рожден ден, написа списание People.

Въпреки че брошката рядко се вижда обществено, кралицата преди този момент я е носила на специфични мотиви, в това число портретна сесия в Бъкингамския замък още, когато принц Чарлз е бил бебе през 1949 година

 Кралица Елизабет се появи с скъп подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси Prince Charles and Queen Elizabeth in 1949| CREDIT: PA IMAGES VIA GETTY

Кралица Елизабет също заложи на фамилния подарък за друго цветно шоу – фестивала на цветята Флориада по време на обиколката си в Австралия през октомври 2011 година

 Кралица Елизабет се появи с скъп подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси Queen Elizabeth in 2011| CREDIT: COLE BENNETTS/GETTY

Според „ Бижутата на кралицата “ на Лесли Фийлд сладкият подарък за рождения ден включвал и съвпадащ чифт обеци във формата на цветя, макар че обеците не са били виждани от доста години.

Придружена от родственици – в това число сина си принц Едуард и брачната половинка му Софи, графинята на Уесекс, нейната внучка принцеса Беатрис и брачният партньор на Беатрис Едоардо Мапели Моци – кралицата беше почетена с галерия, отбелязваща историческите ѝ 70 години на престола от уредниците на шоуто на цветята в Челси. (Прочутото шоу за градинарство беше анулирано през 2020 година заради Коронавирус и отсрочено през 2021 г.)

„ Направени са някои промени за комфорта на кралицата “, сподели представител на Бъкингамския замък за необикновеното пътешестване на кралицата. (По-рано The Sun заяви, че кралицата е била транспортирана в нова първокласна количка за голф, захранвана с акумулатори.

Други видни структури, показани на кралските особи, бяха Градината на благотворителния фонд на Кралските военновъздушни сили, която уважава борбата за Англия по време на Втората международна война и чества поддръжката на благотворителната организация за личния състав на RAF, ветераните и техните фамилии в продължение на повече от 100 години.

На Панаира на цветята в Челси бе показана и градина, основана от благотворителната организация за психологично здраве Mind в Обединеното кралство, която дава колоритно и умерено място на посетителите. След изложбата на цветята тази седмица, тя ще бъде отведена в локален клон на Mind, осигуряващ екотерапия за тези, които имат проблеми с психологичното здраве.

Панаирът на цветята в Челси е грандиозно лятно събитие, което събира хиляди гости, както пристрастени професионални градинари, по този начин и фенове на красивите и екзотични цветя. За първи път панаирът е извършен през 1862 година от кралското градинарско сдружение. От 1913 година стартира да се организира в Челси.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР