През есенно-зимния сезон хората боледуват по-често, особено ако работят в

...
През есенно-зимния сезон хората боледуват по-често, особено ако работят в
Коментари Харесай

Как да спрем вирусите - съвети за по-здрава имунна система

През есенно-зимния сезон хората боледуват по-често, изключително в случай че работят в затворени пространства, които не се проветряват.

Най-често повода е нашата отслабена имунна система, която не съумява да се оправи с по-честите офанзиви на вирусите – те стават по-активни и виреят по-добре, когато лятото свърши и температурите паднат.

Вместо да гълтате хапчета за лекуване на настинки, подсилете имунната си система, с цел да може тя да се бори с бактериите и вирусите.
 Като рокерите: Ботите, които би трябвало да притежаваш този сезон! Edna предлага Като рокерите: Ботите, които би трябвало да притежаваш този сезон!
Ето някои елементарни правила, които потвърдено имат позитивен резултат върху човешкия имунитет.

Яжте повече цитрусови плодове

Ако не можете да ядете лимони и грейпфрути, защото са ви прекомерно кисели, правете си с тях лимонада, като добавите малко мед. Въпреки своя кисел усет, цитрусите алкализират организма и укрепват имунитета.

Пийте повече течности

Водата изхвърля отровите от тялото и спомага за по-добър имунитет. Билковите чайове също са прелестно хидратиращо средство с потребни свойства. Шипката, черният бъз и ехинацеята са ефикасни имуностимуланти.

Прочетете и останалите препоръки за по-здрава имунна система в нашата изложба ТУК >>>

Aвтор: Росица Костадинова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР