През есенно-зимния период на 2020-2021 г. от подземните газохранилища в

...
През есенно-зимния период на 2020-2021 г. от подземните газохранилища в
Коментари Харесай

Рекродни запаси газ изтеглени за 10 години от хранилищата в Европа

През есенно-зимния интервал на 2020-2021 година от подземните газохранилища в Европа е изтеглен рекорден за последните 10 години размер газ - 65,6 милиарда кубически метра. Това оповестяват от съветския енергиен колос „ Газпром “, като цитират данни на Gas Infrastructure Europe, предава TACC.

„ Въз основа на данните от Gas Infrastructure Europe може да се съобщи, че на 25 март сезонът за евакуиране на газ от оборудванията за подземните газохранилища в Европа завърши. Към момента на издание на обществените данни е регистриран връх на евакуиране на природен газ - 65,6 милиарда кубически метра “, се споделя в известието на компанията. 

„ Газпром “ отбелязва, че стартиралата акция за запълване на складовите обекти дава обещание да бъде една от най-големите от 2011 година насам. „ За да възвърне запасите в оборудванията на подземните газохранилища, Европа би трябвало да изпълни 57,3% или 23,9 милиарда кубически метра газ повече от предходната година. Този спомагателен размер е съпоставим с общия експорт на газ на „ Газпром " през 2020 година за такива огромни консуматори като Франция и Нидерландия “, прецизираха от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР