През днешния ден трябваше да се изиграят вторите мачове от

...
През днешния ден трябваше да се изиграят вторите мачове от
Коментари Харесай

Няма да имаме нов номер 1: Надал беше бледa своя сянка и отстъпи на Оже-Алиасим в Торино

През днешния ден трябваше да се изиграят вторите мачове от Зелената група на финалите на ATP в Торино, като програмата трябваше да открият двамата играчи, които позволиха провали в откриващите си конфликти, а точно Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим. Двубоят имаше голямо значение за 22-кратния притежател на " мейджър " титли, тъй като възможна нова загуба щеше да значи съвсем несъмнено отпадане от надпреварата и също така Матадора трябваше да се елементарни с очакванията си да оглави класацията на ATP в края на сезона.

В последна сметка допустимо най-негативния сюжет за манакореца се сбъдна, защото Феликс Оже-Алиасим го надигра за пръв път през своята кариера и по този начин значително отстрани Надал от съревнованието в Торино - 6:3 6:4. Това значи, че Карлос Алкарас на 100 % ще приключи годината под номер едно в подреждането на професионалните играчи, а канадецът ще търси да си подсигури мястото в идната фаза този четвъртък, когато ще излезе в решителна борба на корта против Тейлър Фриц.

Срещата стартира по-добре за Матадора, чиито удари от главната линия бяха надалеч по-стабилни, до момента в който канадецът рискуваше прекалено доста и грешките от ракетата му се увеличаваха с всяка минала минута. Това разреши на Рафа пръв да доближи до две следващи точки за пробив, само че последва неспасяем сервис на Оже-Алиасим, а след това международният номер две заби топката в мрежата при опита си да размине своя противник и първенецът от Базел съумя да измъкне подаването си. Надал продължаваше да има съществено преимущество в разиграванията и през днешния ден беше надалеч по-клиничен в опитите си да приключва точката с обичания си форхенд, което му разреши напълно скоро още веднъж да се снабди с поредност от брейкболи.

Отново обаче началният удар на канадеца беше избавителен пояс за него и той някак намираше метод да поддържа преднината си до 4:3 в своя изгода, въпреки че изрично беше надиграван. Бившият лидер в ранглистата се откъсна с 40:0 напред в идващия гейм и изглеждаше, че ще станем очевидци на следващото равнене в резултата, единствено че последваха две следващи двойни неточности от страна на испанеца и внезапно пред 22-годишния състезател се откри дебютна точка за пробив, която незабавно беше осъществена, откакто Надал изкара надалеч в навън длановия си удар по правата. Рафа не се съобщи и най-сетне завоюва точка на съперниковото първо подаване, но силите му не стигнаха за освен това и сетът отиде в сметката на Оже-Алиасим.

Равнището на Матадора продължи да спада с напредването на мача, до момента в който съперникът му наподобява все по-уверен и уинърите непрестанно се множаха в неговия актив. Само три гейма трябваха на младока да доближи до точка за пробив, като последва извънредно неубедително воле на двукратния финалист и не след дълго младокът към този момент водеше с 3:1. Сякаш неналичието на игрова процедура също оказа въздействие на Надал, който загуби съществено количество от първичния си интензитет и Оже-Алиасим умерено можеше даже да удвои преднината си. Големият първенец обаче продължи да се бори и не беше надалеч от постигането на рибрейк, само че по-нискоранкираният играч не позволи изненади и справедливо се поздрави с една от най-големите си победи до момента в кариерата.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР