През днешния ден ще станат ясни и последните три участника

...
През днешния ден ще станат ясни и последните три участника
Коментари Харесай

Нова порция футбол от Шампионската лига

През днешния ден ще станат ясни и последните три участника в групите на Шампионска лига., през днешния ден още три тима ще намерят място в най-елитния европейски шампионат.

Норвежците Будьо/Глимт ще се опитат да довършат започнатото вкъщи, където завоюваха с 1:0, и да отстранят Динамо Загреб посред столицата на Хърватия. Първият мач сред двата тима бе равносилен, а гол на Амал Пелегрино донесе успеха за Будьо. Динамо Загреб загря добре за мач-реванша в Шампионска лига, откакто разгроми Осиек с 5:2 през уикенда. Норвежците пък изпуснаха успеха през уикенда и останаха трети в шампионата си, откакто там към този момент са изиграни по 19 мача. Футболистът, който всички наблюдават и на който всички се надяват в Норвегия, е точно Амал Пелегрино, който донесе успеха против Динамо и вкара два гола при равенството 2:2 против ХамКам преди няколко дни. През тази година нападателят има 16 мача и 17 гола за отбора.

Нидерландският ПСВ Айндховен и шотландският Глазгоу Рейнджърс ни предоставиха извънредно голово шоу в първия дуел между тях. Сега двата отбора излизат в мач-реванш, който ще реши присъединяване им в групите на Шампионска лига. Сблъсъкът им през предходната седмица приключи с тъждество 2:2, като Рейнджърс бяха домакини. Сега на " Филипс Стадион " тимът на легендата Рууд ван Нистелрой ще се опита да в профил Рейнджърс. След като от УЕФА отстраниха правилото за голове на непознат терен, единственото преимущество за ПСВ остава, че играят вкъщи пред своя аудитория в този втори плейофен дуел. В първата среща ПСВ откри резултата след гол на Ибрахим Сангаре, само че домакините тогава, съумяха да се съвземат и обърнаха до 2:1 с голове на Антонио Чолак и Том Лорънс. Нидерландците обаче оформиха крайното 2:2 с гол на Обиспо в 78-та минута. Очаква ни ново голово шоу, което да позволи разногласието на двата тима, за влизане в групите на Шампионска лига.

Третият дуел е сред турският Трабзонспор и Копенхаген. Датчаните завоюваха първата среща вкъщи с най-малък задатък - 2:1, тъй че нищо не е решено. Виктор Клаесон откри рано в срещата за Копенхаген, а малко по-късно Лукас Лерагер направи резултата 2:0. Трабзонспор не се отхвърли до края на мача и върна едно попадение, дело на Анастасиос Бакасетас. Двата тима ще вземат решение всичко между тях край Черно море, в град Трабзон, където много по-именитият датски противник ще се опита да приключи започнатото и да влезе в групите на Шампионска лига.

Ето и плейофните срещи през днешния ден:

22:00 Динамо Загреб - Будьо/Глимт (0:1 след първия мач)

22:00 ПСВ Айндховен - Рейнджърс (2:2 след първия мач)

22:00 Трабзонспор - Копенхаген (1:2 след първия мач)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР