През днешния ден Григор Димитров ще излезе на корта в

...
През днешния ден Григор Димитров ще излезе на корта в
Коментари Харесай

Новият екип и планът за действие: Как Григор отново се превърна в заплаха за най-добрите?

През днешния ден Григор Димитров ще излезе на корта в опит да доближи 1/4-финалите на Уимбълдън, след като през вчерашния ден изцяло обезличи международния №10 Франсис Тиафо и си обезпечи конфликт с различен представител на челната десетка в лицето на Холгер Руне (№6). Преди въпросния конфликт от АТР разгласиха специфичен материал, отдаден на рутината, извела най-хубавия ни тенисист до топ 16 в конкуренцията, и се оказва, че ключът към триумфа за нашето момче се крие в простотата и еднообразието.

Един елементарен ден за Григор и екипа му: пробуждане към 07:30-08:00 часа и закуска. В 9:30-10:00 е време за подготовка и подготовка за идния дуел. Следва прибиране в наетата от него вила в селото на Уимбълдън и гледане на останалите мачове по малкия екран.

" Пускаме тенис на огромния екран в стаята за кино и всички си почиваме ", споделя треньорът на Димитров - Даниел Валверду. " За благополучие, тази седмица разполагаме с готвач вкъщи, тъй че вечерята е сервирана в 19:30 часа и към 21:30 към този момент всички са по стаите си. Всеки ден наподобява по същия метод като предходния. Опитваме се да поддържаме нещата допустимо най-спокойни и поредни. "

Когато венецуелският експерт и първата ни ракета вземат решение да възобновят съдействието си по-рано този сезон, двамата вземат решение да се концентрират върху следването на един елементарен тактически проект: вдишване на надзор в разиграванията чрез сервиса и форхенда, след което постоянно потребление на подсечени удари - проект, към който би трябвало да се придържат без значение от протичащото се.

" Целият екип постигнахме единогласие по отношение на стила на игра, който ще опитаме да използван без значение дали Григор се намира във водеща, или в губеща позиция, нито пък по какъв начин играе неговият конкурент. Просто се придържаме към тази тактика. С Джейми Делгадо изградихме този проект, след което искахме да се уверим, че и Григор споделя нашето мнение ", изясни Валверду, след което продължи: 

" В момента той постепенно намира тениса, който е играл в предишното. Може би през последните няколко години той не бе доста наясно с това какъв би трябвало да е проектът му за игра, с цел да може не просто да печели мачове, само че и да побеждава най-хубавите играчи в Тура. При останалите тенисисти е друго, само че при Григор най-важното нещо е неговата игра и това какво прави той в своята половина от корта без значение от противника.

Димитров има две ясно изразени мощни страни и това са неговият сервис и форхенд. Затова би трябвало да ги употребява допустимо най-вече. През последните месеци работихме интензивно върху точността на сервиса и успеваемостта на началния удар, като също по този начин обсъдихме кои са най-правилните моменти да поеме самодейността в разиграването посредством форхенда.

На трето място идва разнообразието от бекхенд страната. Използването на слайс му дава опцията да играе толкоз вариативно, което не се среща по никакъв начин постоянно в наши дни и което може да разколебае доста от играчите. Ако Григор успее да се концентрира върху тези три аспекта, то считам, че планът му за игра ще бъде много елементарен ", разяснява още венецуелецът.

Именно с Дани Валверду родният ни представител реализира най-големите триумфи в кариерата си, а настоящият сезон е следващото доказателство какъв брой сполучливо е в действителност съдействието сред двамата. Поради тази причина не е изненада, че нашето момче има цялостно доверие в своя ментор:

" Винаги съм желал да давам най-хубавото от себе си във всеки собствен мач, само че в един миг от кариерата си почувствах, че желая да реализира нещо още по-голямо. Събирането на целия екип беше вълнуващо за мен. Смятам, че сме намерили вярната формула за триумф дружно с Дани, Джейми и всички останали, които оказват помощ по допустимо най-хубавия метод. Дори когато Дани не беше мой ментор, ние продължихме да поддържаме връзка, близки другари сме. Така че просто продължихме оттова, където спряхме. Всъщност беше доста равномерен преход за всички нас ", споделя най-хубавият ни тенисист.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР