През джипито, е-системата и зелените коридориСтартира пета фаза в затвори

...
През джипито, е-системата и зелените коридориСтартира пета фаза в затвори
Коментари Харесай

Ваксинирането за COVID-19 през 3 канала

През джипито, е-системата и зелените коридори
Стартира пета фаза в затвори и бежански лагери

До края на месеца дойдат 2 милиона дози от четирите позволени в Европейски Съюз препарата

През три канала ще продължи да се прави имунизацията против COVID-19 у нас. При персоналните лекари, в имунизационните пунктове със записване на час през електронната система и в границите на зелени коридори в лечебни заведения, при налични свободни количества ваксини. Това уточни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след съвещание на имунизационния щаб.

По думите му зелените коридори, които бяха отворени преди празниците, ще работят всеки ден, при съществуване на нужните количества и няма да стопират работа. Той обаче изясни, че първо имунизациите ще се разпределят сред персоналните лекари и записаните в електронната система, и останалото ще бъде пускано за зелени коридори. Къде и по кое време ще работят, здравните управляващи щели да оповестяват.

“Личните лекари получават най-малко 50%, по-късно се разпределят към записаните часове в платформата и при съществуване на непотребни количества, каквато е обстановката сега, работят и зелените коридори за всички останали”, сподели Кунчев. Той заяви, че за идната седмица към този момент има записани 12 000 души за имунизация през електронната система.

От началото на май до момента са имунизирани към 125 000 души, огромна част от тях в разкритите зелени коридори, регистрира шефът на организацията по медикаментите Богдан Кирилов. Той той посрещна нова пратка от близо 274 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech. Кирилов разгласи, че през май се чака в страната да дойдат общо 2 милиона дози от четирите позволени за приложимост ваксини, а през юни - 2.5 млн. дози.

У нас към този момент може да стартира пета фаза от имунизационния проект, която обгръща пандизите, бежанските центрове и труднодостъпни групи, изясни Кунчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР