През ДФ Земеделие” минава най-големият дял от европейските пари и

...
През ДФ Земеделие” минава най-големият дял от европейските пари и
Коментари Харесай

Мирослав Найденов за къщите за гости: Където има много пари, има опити за злоупотреби

" През Държавна фирма " Земеделие” минава най-големият дял от европейските пари и това е реалност – още от началото на участието ни през 2007 година. И там, където има голям финансов поток, е допустимо да има и опити за финансови злоупотреби. " Това сподели някогашният аграрни министър Мирослав Найденов в изявление за bTV.
По думите му първата година на банкет по програмата за къщи за посетители е 2010 година, а усвояемостта е към 1%, последната е към 50%. 
Според него в устрема средствата да бъдат усвоени, администрацията е била притискана, това нормално се случва в последната година на програмната, счита още той.
" На това би трябвало да се направи разбор и да се извърши инспекция, добави Найденов. Според него в случай че има отговорен, той би трябвало да понесе лична отговорност, а оставките няма да решат казуса. Вече дали това е по този начин, има способени органи, които ще кажат ", съобщи още някогашният аграрни министър.
Според него подалата оставка зам.-директорка на фонда Иванка Багдатова-Мизова е била съветник по плана на една от къщите и е имало пропуск да си остави телефона, само че тя няма право да бъде такава.
По думите на Найденов инспекцията на къщите за посетители може да извади нескрито и други чиновници на фонда, които са били консултанти.
" Не може тези които раздават средствата, да съветват тези, които би трябвало да ги получат ", сподели още той.
Според някогашния министър огромният проблем при по този начин наречените къщи за посетители е или систематичен проблем в последващия мониторинг, който би трябвало да бъде неотложно отхвърлен, в случай че това е по този начин.
" Или другото, което несъмнено, към този момент е незаконно, в случай че има човешка интервенция на избрани длъжностни лица, определящи критериите за оценка на риска и тези, които попадат в нея ", сподели още Мирослав Найденов.
Той прикани да не се поставя леке на цялата стратегия, защото доста хора разчитат на тази мярка и този занаят.
Съществува стратегия за оценка на риска на случайни обекти. От обстоятелствата обаче излиза наяве, че има пропуск, акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР