През деветмесечието на тази година отчитаме сериозно намаление при телефонните

...
През деветмесечието на тази година отчитаме сериозно намаление при телефонните
Коментари Харесай

Сериозен спад на телефонните измами спрямо 2019 година

През деветмесечието на тази година отчитаме съществено понижение при телефонните измами с към 87% в съпоставяне със същия интервал на 2019-а. Има случаи, при които се употребява тематиката за COVID-19, само че хората не се заблуждават елементарно, тъй като са добре осведомени и знаят, че няма ваксина или лекарство. Това заяви пред Българска национална телевизия основен контрольор Златка Падинкова - шеф бранш "Измами " към Групово дело "Национална полиция ".

Тя акцентира, че телефонните измами се разпознават по това, че се желаят пари по телефона. Най-успешната и известна незаконна скица през последните години е подпомагане на полицията за задържане на телефонните измамници, като евентуалните жертви обезпечават паричните средства, напомни Падинкова.

"Без значение кой и по какъв мотив желае пари по телефона - това е телефонна машинация... Представителите на държавните институции не работят по този метод, изключително полицията. Когато търсим подпомагане от жителите, реализираме физически контакт и се легитимираме ", още веднъж подчертава тя.

Според основен контрольор Падинкова спадът при записаните телефонни измами се дължи на "комплексния метод, който беше прибавен през последните две години при взаимната работа на прокуратура и полиция, преведените три огромни полицейски акции предходната година, в това число и на територията на Румъния, и както и дейната превантивна работа в средите на евентуалните жертви ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР