През деня ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 14

...
През деня ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 14
Коментари Харесай

Украйна нанесла над 10 удара за денонощие на руските войски

През деня Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 14 удара по регионите на концентриране на съветските войски  и три удара по позициите на зенитно-ракетните системи на съперника. Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 20 януари, оповестен във " Facebook ".

Украински военни от своя страна поразиха команден пункт на съперника, два региона за концентриране и склад за муниции.

Подчертава се, че съветските войски  не се отхвърлят от желанията си да унищожат сериозната инфраструктура на Украйна, да нападат цивилни обекти и домовете на цивилното население, като по този метод нарушават нормите на интернационалното филантропично право, законите и обичаите на войната. Заплахата от противников въздушни и ракетни удари в цяла Украйна остава.
 Зеленски: Русия нищо няма да реализира в Украйна
Зеленски: Русия нищо няма да реализира в Украйна

Киев зове за поддръжка против експанзията

През деня съветските войски нанесоха 12 въздушни удара и 29 MLRS, по-специално по Никопол. Руснаците поразиха два пъти с ракети и гражданската инфраструктура на град Краматорск, Донецка област.

Противникът ускорява потреблението на авиацията и минава в нахлуване в Бахмутско, Авдиевско и Запорожско направление. Руснаците държат защитата в Купянск, Лиман, Новопавловка и Херсон.

Руските въоръжени сили поддържат свои подразделения в граничните региони във волинско, полиско, сиверщинско и слобожанско направление, само че към този момент не са открити настъпателни групи.

Междувременно Беларус продължава да оказва всестранна поддръжка на съветската експанзия. Освен взаимните учения на съветските въздушно-космически сили и военновъздушните сили и войските за противовъздушна защита на Република Беларус, на територията на Беларус продължава образованието на съветските елементи.

Нашествениците не престават да стрелят с артилерия по цялата линия на прикосновение. Под вражеския обстрел попаднаха регионите на Волфин в Сумска област, както и на Хурива Козачка, Стрилеча, Тернова, Охирцево, Бударки, Камянка, Фихоливка и Дворична в Харковска област.

В купянска посока с танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия на съветските войски са били обстрелвани регионите на Тавилжанка, Орлянка, Купянск, Пищане и Вишнево в Харковска област, Новоселивске и Стелмаховка в Луганска област.

В лиманско направление съперникът обстрелва с цялата си огнева мощност Новоехоривка, Невске, Голиково, Червонопопивка, Кремина и Диброва в Луганска област.

В Бахмутско направление под вражеския обстрел попаднаха Верхньокамянске, Спирне, Билохоривка, Роздоливка, Соледар, Бахмут, Часов Яр, Клищиевка, Била Хора, Северно, Зализне, Майорск в Донецка област.

В посока Авдиевка руснаците удариха Камянка, Авдиевка, Первомайске, Красногоровка, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка в Донецка област.

В новопавловско направление съперникът нанася удари с танкове и артилерия по регионите на Въгледар, Бохоявленка и Велика Новосилка в Донецка област.

В Запорожка посока Времивка и Новопил в Донецка област, Олхивске, Хуляйполе, Чаривне, Новоданиловка, Камянске, Плавни в Запорожка област бяха обстрелвани от танкове, минохвъргачки и артилерия.

В Херсонско направление съветските войски още веднъж обстрелваха с тръбна и реактивна артилерия Никопол, Днепропетровска област, Антоновка и Херсон, Херсонска област. Съобщава се за цивилни жертви.

По данни на Генералния щаб съветските войски ускоряват режимните ограничения във краткотрайно завзетите територии на Запорожка област. По-специално, в Мелитопол от 1 март ще бъде неразрешено прекосяването на контролно- пропускателни пунктове в града без специфични пропуски, които могат да бъдат получени в по този начин нареченото комендантство единствено след даване на персонални данни.
 Кремъл: Западът се заблуждава, че с танкове Украйна ще завоюва войната
Кремъл: Западът се заблуждава, че с танкове Украйна ще завоюва войната

Допълнителните доставки на оръжия единствено щели да основат още проблеми за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР