През деня ВВС на Украйна нанесоха три удара по живия

...
През деня ВВС на Украйна нанесоха три удара по живия
Коментари Харесай

Украйна нанесе 3 удара за денонощие по противника

През деня Военновъздушни сили на Украйна нанесоха три удара по живия състав, въоръжението и бойната техника на съперника.  Ракетно-артилерийските елементи поразиха две съветски групи жива мощ и ракетна система С-300. Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 24 декември, оповестен във " Facebook " и представен от " Укринформ ".

Руските военни не престават да нарушават нормите на интернационалното филантропично право, законите и обичаите на войната, твърди украинската страна.

През деня те са нанесли три ракетни удара по цивилни обекти в Запорожка област и повече от 10 с РСЗО.

Противникът концентрира напъните си върху провеждането на настъпателни интервенции в посоките на Лиман, Бахмут и Авдиевка и се пробва да усъвършенства тактическата си позиция в Купянска посока.

По данни на Генералния щаб обстановката във Волинско, Полиско и Сиверско направление не се е трансформирала значително, признаци за образуване на настъпателни групи не са открити.

В Слобожанско направление руснаците са обстрелвали с минохвъргачки и артилерия регионите на Хуриев Козачок, Козача Лопан, Кудиевка, Стрилеча, Тернова, Старица, Вовчанск, Нестерне, Землянка, Хатне и Амбарне в Харковска област.

В посока Купянск съветските войски нанесоха удари в регионите на Новомлинск, Купянск, Кисливка, Табаевка и Крохмално в Харковска област, както и Стелмаховка и Мясожаровка в Луганска област.

В Лиманско направление окупантите са обстрелвали Макеевка, Червонопопивка и Диброва в Луганска област, както и Терни в Донецка област.
 Петима починали при обстрел на Херсон
Петима починали при обстрел на Херсон

Най-малко още 20 души са ранени

В Бахмутско направление съперникът обстрелва регионите на Спирне, Берестове, Веселе, Яковловка, Соледар, Парасковиевка, Бахмут, Часов Яр, Опитно, Ступочки, Клищиевка, Била Хора, Дюлиевка, Клебан-Бик, Озаряновка, Северно и Ню Йорк в Донецка област от танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия.

В посока Авдиевка руснаците обстрелваха Камянка, Авдиевка, Водяне, Невелске, Маринка и Новомихайловка в Донецка област. В новопавловско направление под противников обстрел попаднаха Въгледар, Новоукраинка, Велика Новосилка и Времивка в Донецка област.

В Запорожка област нашествениците са обстрелвали регионите Малиновка, Червоне, Чаривне, Билохиря, Новоданиловка, Мали Щербаки и Степове в Запорожка област, както и Марханец и Никопол в Днепропетровска област.

В посока Херсон съветските войски не престават ударите, засягащи и  мирното население. Гражданската инфраструктура на Червоногрихоривка, Днепропетровска област, Бурхунка, Антоновка и Херсон страда от постоянен противников обстрел. Съобщава се за цивилни жертви.

По данни на Генералния щаб, съветските войски са въвели 24-часов комендантски час във краткотрайно превзетата Хорностаевка, Херсонска област, от 25 декември 2022 година до 3 януари 2023 година Почти 10 дни на локалните поданици е неразрешено да напущат домовете си и движейки се през обитаемото място.
 Британското разузнаване: Русия понижава ударите си против Украйна поради дефицит на ракети
Британското разузнаване: Русия понижава ударите си против Украйна поради дефицит на ракети

Поддържането на фронта изисква доста снаряди и ракети

Припомняме, че войната навлезе в десетия си месец. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР