През деня валежите ще спират и облачността ще се разкъсва

...
През деня валежите ще спират и облачността ще се разкъсва
Коментари Харесай

Ще спрат ли дъждовете във вторник

През деня преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има валежи от дъжд, на обособени места в Североизточна България - дъжд и сняг. Ще е прохладно с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, който по здрач последователно ще отслабва. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 5° и 10°. В София минимална - към 1°, оптималната - към 5°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще е прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури: 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
 
Над планините ще има забележителна облачност с превалявания от сняг. След обяд в масивите от Западна България снеговалежите ще стопират и облачността ще са раздира. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.

В сряда ще е относително студено, ще остане прохладно. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че единствено на обособени места ще превали едва, и дъжд, и сняг. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 5° и 10°.

В четвъртък вятърът ще отслабне, по-късно в доста региони краткотрайно ще стихва. Вероятността за превалявания понижава, ще има и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността. Дневните температури ще се покачат с 5-7 градуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР