През деня в сряда облачността ще бъде предимно значителна, в

...
През деня в сряда облачността ще бъде предимно значителна, в
Коментари Харесай

Спират ли валежите в сряда?

През деня в сряда облачността ще бъде най-вече забележителна , в следобедните часове и до среднощ ще е купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд съпроводени с гръмотевици . В планинските региони явленията ще са краткотрайно интензивни. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 26° и 31°, в София - към 26°.   

Преди обяд над Черноморието ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните  температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.    

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 20°, на 2000 метра - към 13°.

В четвъртък облачността ще бъде по-често забележителна, в следобедните часове и до среднощ - купесто-дъждовна. На места, повече в Южна България, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Максималните температури ще са най-вече сред 27° и 32°. В петък вероятността за превалявания понижава, ще има повече слънчеви часове. Краткотраен дъжд ще превалява основно в планинските региони в Югозападна България. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан, североизточен вятър.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР